Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σαν σήμερα: Το τρομακτικό ατύχημα του Λάουντα στο Nürburgring (vid)

 Σχολιάστε 
2.840 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2024)
Σαν σήμερα: Το τρομακτικό ατύχημα του Λάουντα στο Nürburgring (vid)

- Την 1η Αυγούστου 1976 το μονοθέσιο του Λάουντα «έσκασε» στις μπαριέρες & τυλίχθηκε στις φλόγες
- Παρά τα σοβαρά εγκαύματα & την απώλεια μεγάλους μέρους από το αυτί του, ο Λάουντα επέστρεψε στη δράση, μετά από 2 αγώνες
- Την αμέσως επόμενη χρονιά (1977) κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Ferrari

Την 1η Αυγούστου 1976 το μονοθέσιο του Λάουντα «έσκασε» στις μπαριέρες & τυλίχθηκε στις φλόγες

Ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα που έχουμε δει στη Formula 1 έλαβε χώρα σαν σήμερα, την 1η Αυγούστου 1976. Στην θρυλική πίστα του Nürburgring της Γερμανίας, γνωστή και «Πράσινη Κόλαση» ο εμβληματικός Νίκι Λάουντα πάλευε για τον τίτλο του πρωταθλητή με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής των 22.835 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος, ο Λάουντα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, το οποίο προσέκρουσε στις μπαριέρες και τυλίχθηκε στις φλόγες. Μάλιστα, είχε και 2η σύγκρουση, αμέσως μετά, και με το μονοθέσιο του επερχόμενου Μπρετ Λάνγκερ.

Παρά τα σοβαρά εγκαύματα & την απώλεια μεγάλους μέρους από το αυτί του, ο Λάουντα επέστρεψε στη δράση, μετά από 2 αγώνες

Σε μία εποχή που τα πάντα φαντάζουν πολύ μακρινά, ο Λάουντα παγιδεύτηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου και πέρασε πολύτιμος χρόνος μέχρι να τον απεγκλωβίσουν άλλοι οδηγοί. Αποτέλεσμα της σημαντικής αυτής καθυστέρησης ήταν τα πολλά και σοβαρά εγκαύματα, εξαιτίας των οποίων είχε καεί το κεφάλι του, είχε χάσει μεγάλο μέρος από το δεξί του αυτί, όπως και μαλλιά και φρύδια. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, ο Λάουντα επέστρεψε στη δράση σε χρόνο ρεκόρ, μετά από μόλις δύο αγώνες. Στο τέλος, πάντως, το πρωτάθλημα κατέληξε στα χέρια του Χαντ, το μοναδικό που κέρδισε ο Βρετανός στη σύντομη καριέρα του.

Την αμέσως επόμενη χρονιά (1977) κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Ferrari

Για τον Λάουντα ο δεύτερος τίτλος (είχε κερδίσει το 1975) ήρθε μόλις τον επόμενο χρόνο (1977), και πάλι με τα χρώματα της Ferrari. Ακολούθησε ένα ακόμη πρωτάθλημα με την McLaren το 1984 αλλά και μία σημαντική καριέρα σε πολλές ομάδες της F1, σε επιτελικό πόστο. Ο Λάουντα έφυγε από το ζωή σε ηλικία 70 ετών στις 20 Μαΐου 2019, αφήνοντας μία σπουδαία παρακαταθήκη, την οποία μπορείτε να δείτε και στην ταινία «Rush».

Δείτε το video με το τροχαίου του Νίκι Λάουντα:

Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER