Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η εταιρεία The Beata Electric Motor Carriage Collection συλλέγει διάφορα παλιά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ψάχνει για τα ανταλλακτικά τους.

Σασί ηλεκτρικού 25ετίας πουλήθηκε για 23.000 δολ.

6.849 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2020)

Τι μπορεί να κάνει κάποιον να δώσει 23.000 δολάρια για να πάρει ένα σασί χωρίς κινητήρα, πόρτες και πολλά άλλα μηχανικά μέρη;


Μπορεί να μην έχει αριθμό πλαισίου, κινητήρα, καπό, πόρτες και πολλά άλλα, ωστόσο αυτό το σασί από ένα αυτοκίνητο General Motors EV1 πουλήθηκε για 23.662 δολάρια (21.100 ευρώ) από το Πανεπιστήμιο του Cincinatti στην εταιρεία Τhe Beata Electric Motor Carriage Collection.

To GM EV1 ήταν το πρώτο ευρείας παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ για την εγχώρια αγορά. Όταν λανσαρίστηκε το 1996, η GM το διέθεσε ως αυτοκίνητο για leasing με σκοπό να βγουν κάποια πρώτα αποτελέσματα για το πώς αλλάζει η καθημερινότητα με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και για να δει η φίρμα αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από το κοινό.

Συνολικά κατασκευάστηλαν 1.117 αυτοκίνητα, τα περισσότερα από τα οποία αργά ή γρήγορα επέστρεψαν στην εταιρεία για να τα στείλει προς σκραπ. Κάποια ωστόσο αυτοκίνητα στάλθηκαν προς μελέτη σε πανεπιστήμια και μουσεία, χωρίς τους κινητήρες τους.

Η εταιρεία The Beata Electric Motor Carriage Collection συλλέγει διάφορα παλιά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ψάχνει για τα ανταλλακτικά τους είτε για να τα χρησιμοποιήσει ώστε να τα αναβιώσει είτε για να τα πουλήσει ξανά αν δεν τα χρειάζεται. Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με την ίδια, η ανακατασκευή του GM EV1 είναι κατά 80% ολοκληρωμένη.
 

Mercedes
Ford