Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε έναν μήνα το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης

4.271 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Την αυστηροποίηση του ΚΟΚ και τον ερχομό του προσωρινού διπλώματος οδήγησης σε ψηφιακή μορφή προανήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής.


Στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο Mega.

O ίδιος σημείωσε πως ο ΚΟΚ πρέπει να γίνει πιο αυστηρός σε συγκεκριμένα ζητήματα οδικής ασφάλειας λέγοντας: «Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα. Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού. Xρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή, σε μερικά παραπτώματα, που είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια, να είμαστε αυστηροί και να τον εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα».

Tο υπουργείου φαίνεται πως εξετάζει και την εφαρμογή του Point System με τον Κώστα Καραμανλή να αναφέρει: «Σκεφτόμαστε να επαναφέρουμε ένα point system, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε είναι ότι στην Ελλάδα δυστυχώς τα στατιστικά είναι εξαιρετικά στενάχωρα για ζητήματα Οδικής Ασφάλειας. Με αυτό τον τρόπο και με ένα νέο σύστημα εξετάσεων οδήγησης, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό πρόβλημα».

Τέλος, έγινε λόγος πως «σε ένα μήνα από τώρα  θα μπορεί πλέον αυτός που έχει επιτύχει στις εξετάσεις να παίρνει το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, με μία πολύ εύκολη εφαρμογή, που σημαίνει ότι θα μπορεί να οδηγεί αμέσως και να μην περιμένει τρεις μήνες».
 

FORD
CUSTOM VS MAXUS