Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Εντύπωση προκαλεί ο ασυνήθιστος εξοπλισμός δοκιμών που τοποθετήθηκε στο πίσω τζάμι.

Σε δοκιμές η νέα V6 υβριδική Ferrari

2.303 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2021)

Ένα από τα επερχόμενα μοντέλα της Ferrari είναι η V6 υβριδική και λίγο διάστημα πριν το ντεμπούτο του, δοκιμαστικά πρωτότυπα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών στο δρόμο.

Οι κανονισμοί του Euro 7 που θα τεθούν σε ισχύ το 2025 έχουν αρχίσει να απασχολούν και τις μάρκες με μικρή παραγωγή μονάδων, όπως τη Ferrari, η οποία είναι αλήθεια πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει ξεκινήσει σιγά σιγά την υιοθέτηση ηλεκτροκίνητων συστημάτων. Η ώθηση της ηλεκτροκίνησης στο Maranello ξεκίνησε με τη LaFerrari το 2013 και συνεχίστηκε με την SF90 Stradale το 2019, μεταβαίνοντας από ένα υβριδικό V12 σε ένα plug-in υβριδικό V8.
 
Πλέον η ιταλική μάρκα θα συνεχίσει το downsizing με τη νέα V6 υβριδική Ferrari που συνεχίζει τις δοκιμές. Σύμφωνα με τη φημολογία που έχει υπάρξει το μοντέλο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στον Απρίλιο, ενώ μετά το καλοκαίρι θα ξεκινήσει και την παραγωγή του. Όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές εικόνες το υβριδικό σύστημα κίνησης συνεχίζει τις δοκιμές με τους μηχανικούς να χρησιμοποιούν ένα τροποποιημένο «σώμα» που προέρχεται από την 488 GTB.
 
Μάλιστα εντύπωση προκαλεί ο ασυνήθιστος εξοπλισμός δοκιμών που τοποθετήθηκε στο πίσω τζάμι. Όπως μπορείτε να δείτε φαίνεται πως υπάρχει κάποιο είδος εύκαμπτου σωλήνα που μπαίνει στον χώρο του κινητήρα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί, αφού είναι κάτι που δεν συναντάμε συχνά. Μένοντας στο υβριδικό σύστημα να σημειώσουμε πως η φημολογία αναφέρει πως ο V6 κινητήρας καύσης θα είναι ένας twin-turbo 2,9 λίτρων με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις, ωστόσο αυτό μένει να φανεί.
 
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως όταν εμφανιστεί η νέα υβριδική Ferrari θα μπει απέναντι από την McLaren Artura, που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Φεβρουαρίου.

Toyota
KIA VANS IAA