Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σε νέα τιμή στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale

2.128 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2024)
Σε νέα τιμή στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale
4 Φωτογραφίες »

- Από 36.900 ευρώ η Alfa Romeo Tonale.
- Φουλ ο βασικός εξοπλισμός.
- Ήπια υβριδική με 130 ή 160 άλογα και Plug-in με 280 ίππους.
- Με 4 χρόνια εγγύηση, 8ετή εγγύηση στην μπαταρία της PHEV.

Από 36.900 ευρώ η Alfa Romeo Tonale

Σε νέα τιμή και συγκεκριμένα από τις 36.900 ευρώ, διατίθεται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η Alfa Romeo Tonale. Ο λόγος για το ιταλικό, οικογενειακό SUV στην εξοπλιστική έκδοση Sprint, με τον ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους!

Από κει και πέρα, η έκδοση των 160 ίππων έχει μόλις 1.000 ευρώ υψηλότερη τιμή, ενώ η τετρακίνητη Plug-in υβριδική Q4 των 280 ίππων κοστίζει 49.635 ευρώ στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού (Sprint) και δεν επιβαρύνει με φόρο εκείνον που τη χρησιμοποιεί ως εταιρικό αυτοκίνητο.

Φουλ ο βασικός εξοπλισμός

Αναφορικά με τον εξοπλισμό και δη το βασικό, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πλούσιος. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη infotainment 10,25 ιντσών με πλοήγηση, εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου. Επιπλέον υπάρχει ένα πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, καθώς και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας Alfa Connect, για απομακρυσμένο έλεγχο συγκεκριμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου.

Ήπια υβριδική με 130 ή 160 άλογα και Plug-in με 280 ίππους

Μιλώντας για τα συστήματα κίνησης, να θυμίσουμε πως το ήπια υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 άλογων περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου, κάτι που μειώνει την κατανάλωση βενζίνης. Στην έκδοση των 160 ίππων μάλιστα, την τεχνολογία ολοκληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT).

Στην πιο ισχυρή Tonale Plug-in Hybrid Q4, ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 180 ίππων κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ ένας ηλεκτρικός με 122 ίππους τους πίσω. Η συνδυαστική ισχύς των 280 ίππων, συνδυάζεται με την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως 69 χλμ. σε μικτή χρήση και έως 82 χλμ. σε αστικό πεδίο, σύμφωνα με όσα λέει η μάρκα.

Με 4 χρόνια εγγύηση, 8ετή εγγύηση στην μπαταρία της PHEV

Τέλος, να σημειωθεί πως στις Tonale τεχνολογίας Plug-in Hybrid η μπαταρία υψηλής τάσης καλύπτεται από 8ετή εγγύηση, ενώ όλες οι εκδόσεις έχουν 4ετή κάλυψη για τα μηχανικά μέρη, ίσης διάρκειας οδική βοήθεια, καθώς και το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT (Non-Fungible Token) που καταγράφει αδιάβλητα το ιστορικό χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου.

fiat
OPEL