Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το σχέδιο προέρχεται από ανεξάρτητο σχεδιαστή.

Σε συζητήσεις Apple και Hyundai για το Apple Car

1.844 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2021)

Η είδηση πως η Apple έχει ενεργοποιήσει εκ νέου το πλάνο της για να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο, έκανε την εμφάνισή της στα τέλη του 2020 και σήμερα έρχεται να επιβεβαιωθεί, βάζοντας μάλιστα στο «παιχνίδι» και τη Hyundai, η οποία βρίσκεται σε επαφές με τον τεχνολογικό κολοσσό.


Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη μέσα του εξωτερικού αποκάλυπταν πως η Apple είχε ξεκινήσει να μαζεύει προτάσεις από προμηθευτές προκειμένου να γνωρίζει με περισσότερες λεπτομέρειες τα ποσά που χρειάζεται να δαπανήσει για να αγοράσει τα κατάλληλα εφόδια και να ξεκινήσει την κατασκευή του αυτοκινήτου της, γνωστού και ως Apple Car.
 
Σήμερα δημοσιεύματα έρχονται να βάλουν στο «παιχνίδι» και τη Hyundai, η οποία με δήλωση που εστάλη στους Financial Times είπε πως είναι σε διαδικασία συζητήσεων με την Apple για τη κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όμως οι επαφές βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει παρθεί επί του παρόντος η τελική απόφαση. Μάλιστα η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η τιμή της μετοχής της κορεατικής φίρμας κατά 20%.
 
Στη συνέχεια η Hyundai θέλησε να ανασκευάσει κατά κάποιον τρόπο τη δήλωσή της, υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται σε συνομιλίες με «διάφορες εταιρείες» σχετικά με την από κοινού ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς να κατονομάζει την Apple. Μέχρι στιγμής ο τεχνολογικός «γίγαντας» δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο δημόσιο σχόλιο.
 
Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, αν όντως επιτευχθεί, θα μπορούσε να σημαίνει πως το Apple Car θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών E-GMP της Hyundai. Θυμίζουμε πως η σύγχρονη πλατφόρμα της Hyundai προσφέρει αυτονομία κίνησης έως και 500 χιλιόμετρα. Αναφορικά με τη φόρτιση, η E-GMP υποστηρίζει φόρτιση 240, 400 και 800 βολτ. Στην πρώτη επιλογή η ισχύς πάει κατευθείαν στην μπαταρία, ενώ στις άλλες δύο περνάει πρώτα από τον μετατροπέα. Στη γρήγορη φόρτιση η Hyundai λέει πως το 80% της μπαταρίας θα γεμίζει σε 18 λεπτά.     

Mercedes
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY