Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Σε συζητήσεις για να συνεργαστούν βρίσκονται Honda και Nissan

Σε συζητήσεις για να συνεργαστούν βρίσκονται Honda και Nissan

2.237 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2024)

- Οι δύο εταιρείες θέλουν να αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά οχήματα
- Θα αναπτύξουν μαζί μια νέα πλατφόρμα
- Η Honda σταμάτησε την συνεργασία της με τη General Motors

Οι δύο εταιρείες θέλουν να αναπτύξουν από κοινού ηλεκτρικά οχήματα

Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνεται πλέον επίσημα. Η Honda και η Nissan υπέγραψαν μνημόνιο για να διερευνήσουν αν υπάρχει δυνατότητα να συνεργαστούν πάνω στην από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Εάν οι δύο εταιρείες καταλήξουν σε συμφωνία, η συνεργασία θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει συνεργασία στο λογισμικό των αυτοκινήτων.

Θα αναπτύξουν μαζί μια νέα πλατφόρμα

Η συνεργασία βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, αλλά αν η Nissan και η Honda συμφωνήσουν, το σχέδιο είναι να αναπτύξουν μαζί βασικά εξαρτήματα που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά και συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Nikkei Asia πριν από λίγες ημέρες, η Nissan και η Honda θέλουν επίσης να αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα και να συγκεντρώσουν κεφάλαια για να προμηθευτούν μπαταρίες και ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Η Honda σταμάτησε την συνεργασία της με τη General Motors

Μια συνεργασία θα μπορούσε, όχι μόνο να επιταχύνει την ανάπτυξη αλλά και να μειώσει τα έξοδα των δύο εταιρειών στην Έρευνα και την Ανάπτυξη. Η Honda δεν συνεργάζεται πλέον με τη General Motors για την ανάπτυξη προσιτών ηλεκτρικών crossover, οπότε το γεγονός ότι αναζητά νέο συνεργάτη δεν αποτελεί έκπληξη.

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL