Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Σπάει από το πουθενά το πίσω δεξί παράθυρο στα Tesla

5.630 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2021)

«Νόμιζα ότι μας πυροβολούσαν», είπε ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3, όταν άκουσε το πίσω δεξί παράθυρο του καινούριου του αυτοκινήτου να θρυμματίζεται χωρίς κανέναν λόγο.


H Tesla μπορεί να είναι η πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τα μοντέλα της να αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα λόγω κακής συναρμολόγησης ή χαμηλού ποιοτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πίσω δεξί παράθυρο στα Tesla Model 3 και Μοdel Υ μπορούν να θρυμματιστούν χωρίς καμιά προειδοποίηση. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως αφορά αρκετά αυτοκίνητα, αφού κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά σχετικά video από ιδιοκτήτες.

Το πιο πρόσφατο συμβάν συνέβη την Πρωτοχρονιά του 2020 σε έναν άνδρα με όνομα Kaur την μέρα που παρέλαβε το νέο Tesla Model 3 Standard Range Plus. O ίδιος είπε: «Το ίδιο ακριβώς πράγμα μου συνέβη λίγα λεπτά μετά την παράδοση του αυτοκινήτου. Συνέβη επίσης στο πίσω δεξί παράθυρο όταν, εκτός από εμένα βρισκόταν και η αδερφή μου στο αυτοκίνητο. Είμαι πολύ ενοχλημένος από αυτό και προφανώς και πολύ απογοητευμένος. Σκεφτήκαμε ότι μας πυροβολούσαν. Αν και αυτό που συνέβη ήταν τρελό, ευτυχώς δεν βρισκόταν κανείς στο πίσω κάθισμα».

Ο ίδιος συνέχισε: «Μέχρι στιγμής, το όχημα εξακολουθεί να κάθεται στο γκαράζ μου στην ίδια κατάσταση. Μου είπαν να το πάω στο πλησιέστερο κέντρο εξυπηρέτησης Tesla το Σάββατο και όταν το κάναμε, μας είπαν ότι το κέντρο εξυπηρέτησης ήταν κλειστό».

Η Tesla φαίνεται πως αναλαμβάνει την ευθύνη αναφέροντας πως υποθέτουν πως αυξάνεται η πίεση του αέρα μέσα στην καμπίνα. Το ερώτημα όμως είναι γιατί σπάει σε όλες τις περιπτώσεις το πίσω δεξί παράθυρo; Μήπως υπάρχει κάποια αστοχία στην κατασκευή των αυτοκινήτων;
 

Toyota
Skoda