Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

H Μercedes EQA των 190 ίππων.

Στα σκαριά ΑΜG εκδόσεις για τις ηλεκτρικές Mercedes

1.996 Επισκέψεις στο άρθρο (9/2/2021)

Τα εμβλήματα του τμήματος AMG θα βρίσκονται σύντομα πάνω στα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes, όπως επιβεβαίωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας.


Οι δύο υπό-μάρκες της Mercedes, η AMG και η EQ θα κληθούν να συνεργαστούν στο μέλλον καθώς, μέσα στα σχέδια της γερμανικής φίρμας είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων εκδόσεων AMG στα μοντέλα της γκάμας EQ,  σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, Markus Schäfer.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την αποκάλυψη της νέας EQA, ο Schäfer επιβεβαίωσε ότι «αναπτύσσεται μια ηλεκτρική πλατφόρμα για AMG μοντέλα». Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Θα υπάρξουν εκδόσεις επιδόσεων για τις  EQA, EQB, EQS και EQE». Οι ημερομηνίες για τον ερχομό αυτών των εκδόσεων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά το πρώτο μοντέλο που θα παρουσιαστεί θα είναι η AMG έκδοση της EQA.

Oι πιο ισχυρές εκδόσεις θα προσφέρουν ιπποδύναμη πάνω από 600 άλογα, ώστε να αντιμετωπίσουν άλλα ηλεκτρικά υψηλών επιδόσεων, όπως για παράδειγμα η Porsche Τyacan, το επερχόμενο Audi e-tron GT σε έκδοση RS και τα δυνατά Tesla. Η τετρακίνηση είναι φυσικά δεδομένη αφού τα αυτοκίνητα θα έχουν τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα.

H EQA είναι αυτή την στιγμή διαθέσιμη στην Ελλάδα προσφέροντας 190 άλογα και αυτονομία 426 χιλιομέτρων. Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά (10-80% SoC). 

Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η λιανική τιμή μετά φόρων της EQA διαμορφώνεται στις 43.600 ευρώ. με τιμή από 43.600 ευρώ με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά».
 

FORD
OPEL