Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στα σκαριά νέα μοντέλα για DS, Alfa Romeo και Lancia

3.653 Επισκέψεις στο άρθρο (5/2/2021)

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Stellantis θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια νέα μοντέλα για την DS, την Alfa Romeo και την Lancia, τα οποία θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και τα ίδια premium χαρακτηριστικά.


Μπορεί η Stellantis, η εταιρεία που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της Fiat-Chrysler με το PSA Group, να έχει μόνο λίγες βδομάδες ζωής, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα υψηλόβαθμα στελέχη της έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται πάνω στην κατασκευή νέων μοντέλων για τις μάρκες που έχει στην κατοχή του πλέον ο όμιλος.

Τα πρώτα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Stellantis έχει κάνει τα πρώτα πλάνα για να αναπτύξει μοντέλα για την Alfa Romeo, την DS και την Lancia. Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή, ωστόσο, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως τα μοντέλα που θα κατασκευαστούν, αν και θα είναι κάτω από διαφορετικά εμβλήματα, θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, τα ίδια κινητήρια σύνολα αλλά και τα ίδια premium χαρακτηριστικά. Ο Marion David, στέλεχος της DS δήλωσε: «Δουλεύουμε με τους Ιταλούς συναδέλφους μας για να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε τις premium φίρμες μας να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες mainstream εταιρείες».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως από το 2023 και έπειτα η DS θα συνεργαστεί στενότερα με τις Alfa Romeo και Lancia και ότι το 2024 θα παρουσιαστούν τα επόμενης γενιάς premium αυτοκίνητα του ομίλου. Μέχρι τότε, η Alfa Romeo θα επεκτείνει την γκάμα της με ένα νέο crossover που θα βασίζεται στην CMP πλατφόρμα και θα κατασκευαστεί στην Πολωνία με σκοπό να τοποθετηθεί κάτω από τις Stelvio και Tonale.

Τελειώνοντας, υπενθυμίζουμε πως η έκδοση παραγωγής της Tonale θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021 έχοντας στην φαρέτρα της, πιθανότατα, έναν 1.300άρη κινητήρα βενζίνης με 130 άλογα και δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις με 190 και 240 άλογα.
 

Toyota
OPEL