ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σταϊκούρας: «Η ανανέωση των λεωφορείων προχωρά με βάση τις δεσμεύσεις μας»

1.431 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2025)
Σταϊκούρας: «Η ανανέωση των λεωφορείων προχωρά με βάση τις δεσμεύσεις μας»
3 Φωτογραφίες »

Επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στου Ρέντη, Σταϊκούρας, Παληαρούτα και Μητσοτάκης.
950 νέα λεωφορεία στους δρόμους θέλει να φέρει το υπουργείο.
Μετά τα ηλεκτρικά, έρχονται και λεωφορεία με φυσικό αέριο.

autotriti team

Ψηφιακή Έκθεση: «Τώρα που τα Ηλεκτρικά γίνονται φθηνότερα από τα βενζινοκίνητα...»

Επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στου Ρέντη, Σταϊκούρας, Παληαρούτα και Μητσοτάκης

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των αστικών λεωφορείων, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών Δέσποινα Παληαρούτα, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στου Ρέντη.

950 νέα λεωφορεία στους δρόμους θέλει να φέρει το υπουργείο

Στην επίσκεψη του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι, «Η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, για 1η φορά μετά από 15 χρόνια, προχωρά, με βάση τις δεσμεύσεις μας. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας επιπλέον 100 ηλεκτρικά λεωφορεία 9 μέτρων και τις επόμενες θα προστεθούν 27 λεωφορεία φυσικού αερίου 18 μέτρων. Ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νέων λεωφορείων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής στα 405!» Μάλιστα, είπε ότι ο στόχος είναι να φτάσουν τα 950 συνολικά τα νέα λεωφορεία φέτος, ενώ βγήκε και νέος διαγωνισμός, για 125 νέα λεωφορεία μέσα στο 2026. 

Μετά τα ηλεκτρικά, έρχονται και λεωφορεία με φυσικό αέριο

Να υπενθυμίσουμε, ότι η διαδικασία ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αποτελεί στόχος του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών από το 2023. Η αρχή έγινε με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που κάνουν από το καλοκαίρι διαδρομές στους δρόμους των πόλεων, ενώ θα ακολουθήσουν λεωφορεία που κινούνται με φυσικό αέριο.

Autotriti.gr
LINGLONG VS UNIROYAL