Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Σταματά την ανάπτυξη νέων θερμικών μοτέρ η Audi

3.483 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Η Audi σταματά την ανάπτυξη νέων κινητήρων βενζίνης και diesel, θα συνεχίσει όμως να εξελίσσει τους κινητήρες που ήδη έχει στην γκάμα της για αρκετά χρόνια ακόμη.

Την ανάπτυξη καινούριων κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει σταματήσει η Audi, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο CEO της γερμανικής premium μάρκας Markus Duesmann στο γερμανικό περιοδικό Automobilewoche.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως η Audi θα σταματήσει να εξελίσσει τους κινητήρες που ήδη υπάρχουν στην γκάμα της, έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένοι για αρκετά χρόνια ακόμη με τα νέα αυστηρά όρια που τίθενται στους ρύπους.

Ο Duesmann δήλωσε πως οι προδιαγραφές Euro 7 είναι «τεχνικά μια μεγάλη πρόκληση, την ίδια στιγμή που τα πραγματικά οφέλη για το περιβάλλον είναι ελάχιστα» και ότι τα όρια που έχουν τεθεί «βάζουν μεγάλους περιορισμούς στους κινητήρες εσωτερικής καύσης». Ο Duesmann ουσιαστικά άσκησε κριτική στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική της στον τομέα αυτό και θέλησε να αναδείξει πως τα οφέλη που θα έχει το περιβάλλον δεν θα είναι αυτά που περιμένουν στην Κομισιόν.

Η Audi πάντως θα συνεχίσει να προσφέρει τα μοντέλα της με θερμικούς κινητήρες για πολλά χρόνια ακόμη. Οι προδιαγραφές ρύπων Euro 7 θα ισχύσουν από το 2025 και η Audi ήδη εργάζεται πάνω στο να κάνει τους κινητήρες βενζίνης και diesel που έχει στην γκάμα της ακόμα πιο «πράσινους». Η μάρκα επενδύει και στην ηλεκτροκίνηση, αφού έχει ανακοινώσει πως το 2025 θέλει να προσφέρει 20 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και να έχει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα της το 2035.

Hyundai
Citroen