Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

O 2,2 λίτρων diesel κινητήρας Smartstream της Hyundai.

Σταμάτησε την ανάπτυξη νέων diesel μοτέρ η Hyundai

3.986 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2021)

Πληροφορίες από την Κορέα αναφέρουν πως η Hyundai έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια ανάπτυξης νέων κινητήρων πετρελαίου.


Mε τα όρια των εκπομπών ρύπων να μειώνονται χρόνο με τον χρόνο, οι κινητήρες diesel έχουν δυσοίωνο μέλλον. Οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων έχουν στρέψει την προσοχή τους στην ανάπτυξη ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που αυτή την στιγμή φαίνεται πως γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και παράλληλα ξέρουν πως, εάν και η ανάπτυξη καθαρών πετρελαιοκίνητων μοτέρ είναι δυνατή, αυτό θα ήταν δυσβάσταχτο οικονομικά.

Τώρα, διάφορα κορεάτικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Hyundai έχει σταματήσει την ανάπτυξη νέων diesel κινητήρων από το δεύτερο μισό του 2020. Παρά αυτό το γεγονός ωστόσο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως η μάρκα δεν θα σταματήσει να προσφέρει πετρελαιοκίνητες εκδόσεις στα μοντέλα τους καθώς, τα μοτέρ diesel που υπάρχουν στη φαρέτρα της φίρμας θα συνεχίσουν να εξελίσσονται τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά στα μοτέρ βενζίνης, η Hyundai θα συνεχίσει να εστιάζει την προσοχή της στους κινητήρες αυτούς, αφού η μάρκα θα προσφέρει υβριδικά και Plug-in υβριδικά μοντέλα για πολλά ακόμη χρόνια.

Η Hyundai γνωρίζει πως το μέλλον της αυτοκίνησης θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και για αυτό προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι. Η φίρμα θέλει να προσφέρει 23 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με το πρώτο από αυτά να είναι το Ioniq 5 που αναμένεται να κάνει σύντομα ντεμπούτο.
 

Autotriti.gr
Citroen