Ο Sebastian Vettel στα χρώματα της Ferrari.

Στην Aston Martin ο Sebastian Vettel

2.155 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2020)

O Γερμανός βρήκε τελικά μια θέση του grid καθώς θα αντικαταστήσει τον Sergio Perez στην Racing Point που, από του χρόνου, θα μετονομαστεί σε Aston Martin.


Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel βρήκε τελικά ομάδα, συμφωνώντας με την σημερινή Racing Point για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια. Η Racing Point θα μετονομαστεί του χρόνου σε Aston Martin θα τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του Lawrence Stroll, του πατέρα του Lance Stroll, ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα. Εκτός ομάδας είναι ο Sergio Perez που θα ψάξει για νέα ομάδα την νέα αγωνιστική περίοδο.

«Είναι μια νέα περιπέτεια για μένα με μια πραγματικά θρυλική εταιρεία αυτοκινήτων. Είμαι πολύ περήφανος που λέω ότι θα γίνω οδηγός της Aston Martin το 2021. Έχω εντυπωσιαστεί με τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η ομάδα φέτος και πιστεύω ότι το μέλλον διαφαίνεται ακόμη καλύτερο. Έχω ακόμα τόση αγάπη για τη Formula 1 και το μόνο μου κίνητρο είναι να αγωνιστώ. Το να το κάνεις αυτό με την Aston Martin είναι τεράστιο προνόμιο».

Ο επικεφαλής της ομάδας Otmar Szafnauer είπε ότι η ομάδα «ενθουσιάστηκε από νέα αυτά» με τον ίδιο να δηλώνει επίσης: «Ο Sebastian είναι αποδεδειγμένος πρωταθλητής και φέρνει μια νικηφόρα νοοτροπία που ταιριάζει με τις δικές μας φιλοδοξίες για το μέλλον. O Sebastian είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον καλύτερο για να μας βοηθήσει να μπούμε σε αυτήν τη νέα εποχή».

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου δεν έχει γίνει γνωστή, οι περισσότερες αναφορές πάντως κάνουν λόγο για τριετή δέσμευση.
 

Toyota
test center