Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Το πλάνο της Ferrari για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη.

Στην κατηγορία Le Mans Hypercar από το 2023 η Ferrari

1.706 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2021)

Η Ferrari ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού μοντέλου για να συμμετάσχει στην κατηγορία Le Mans Hypercar (LMH) από το 2023.

Το πλάνο της Ferrari για να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη όπως επίσημα ανακοίνωσε η ιταλική μάρκα. Η Ferrari δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, ωστόσο επιβεβαίωσε πως το πρότζεκτ για την ανάπτυξη ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου που θα συμμετάσχει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής Le Mans Hypercar (LMH) έχει πάρει το «πράσινο φώς».
 
Οι εργασίες κατασκευής είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει περάσει τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύοντας στο σχεδιασμό του αυτοκινήτου καθώς και σε προσομοιώσεις λειτουργίας. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό των Ιταλών, η Ferrari θα μπει στη νέα κορυφαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA το 2023.
 
Αν συμβεί και στην πράξη κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για μία ιστορική στιγμή για τη Ferrari, καθώς το 2023 θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από την τελευταία επίσημη συμμετοχή τους στην κορυφαία κατηγορία. Φυσικά από τότε η μάρκα έχει λάβει συμμετοχή σε αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών στις οποίες μετρά συνολικά μέχρι σήμερα 36 νίκες.
 
Άγνωστα παραμένουν έως τώρα τα ονόματα των οδηγών αλλά και του αγωνιστικού αυτοκινήτου που ετοιμάζεται, με την Ferrari να δηλώνει πως όλα αυτά θα αποκαλυφθούν σε μελλοντικές ανακοινώσεις.
 
Σε σχετική δήλωση ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann δήλωσε: «Σε πάνω από 70 χρόνια αγώνων, σε πίστες σε όλο τον κόσμο, εξερευνήσαμε νέες τεχνολογίες αιχμής, καινοτομίες που προκύπτουν από την πίστα και κάνουν κάθε αυτοκίνητο δρόμου που παράγεται στο Maranello εξαιρετικό. Με το νέο πρόγραμμα Le Mans Hypercar, η Ferrari επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αγωνιστική δέσμευσή της να είναι πρωταγωνίστρια στα μεγάλα παγκόσμια αγωνιστικά γεγονότα».  

Toyota
Citroen