Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Στην παραγωγή ηλεκτρικό SUV με 1.000 χλμ. αυτονομία!

13.935 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2021)

Αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο η αυτονομία του οποίου ανέρχεται στα 1.000 χιλιόμετρα είναι έτοιμο να μπει στη γραμμή της παραγωγής!

Η αυτονομία είναι για πολλούς το βασικό αρνητικό σημείο που έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ωστόσο η κινεζική εταιρεία GAC Aion υποστηρίζει πως έχει τη λύση στο πρόβλημα. Όπως λοιπόν ανακοινώθηκε η μάρκα θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV, Aion LX, το οποίο έχει αυτονομία της τάξης των 1.000 χιλιομέτρων.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Φυσικά και ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος από τις τιμές που γνωρίζουμε από μοντέλα των πιο γνωστών σε εμάς ευρωπαϊκών και αμερικανικών μαρκών, ωστόσο αυτό δεν προβληματίζει καθόλου τους ανθρώπους της GAC Aion. Μάλιστα ανακοίνωσαν πως το Aion LX κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε πολύ ζεστό κλίμα ταξίδεψε για 904 χιλιόμετρα και υπογράμμισαν πως η αυτονομία θα ανέβει στα 1.000 αν το SUV οδηγηθεί σε πιο ήπιες συνθήκες.
 
Η μεγάλη αυτονομία επιτυγχάνεται χάρη σε μία νέας τεχνολογίας μπαταρία 150kW που βασίζεται σε ανόδιο με βάση το πυρίτιο και είναι 20% μικρότερη κατ 'όγκο και 14% ελαφρύτερη από την τυπική μπαταρία που χρησιμοποιεί η ίδια εταιρεία και προσφέρει αυτονομία 650 χιλιομέτρων.
 
Φυσικά η αυτονομία των 1.000 χιλιομέτρων θα πρέπει να πιστοποιηθεί και στην πράξη μέσω των διεθνών αποδεκτών προτύπων, όμως αν κάτι τέτοιο ισχύσει τότε θα μιλάμε για άλλα στάνταρ στο θέμα της αυτονομίας των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
CUSTOM VS MAXUS