Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στηρίζει diesel και βενζίνη η Audi

2.891 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2020)

H Αudi δεν θεωρεί πως το τέλος των μοτέρ πετρελαίου και βενζίνης είναι τόσο κοντά αλλά την ίδια στιγμή έχει αποφασίσει να μην μείνει πίσω στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.


Η Audi είναι μία από τις φίρμες που έχουν αρχίσει να επενδύουν εκατομμύρια στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η Audi αδιαφορεί πλέον για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα, ο Μarkus Duesmann, CEO της Audi, αποκάλυψε ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμα μέλλον παρά τις σημαντικές προσπάθειες που κάνει η φίρμα στην ηλεκτροκίνηση.

Ο ίδιος δήλωσε πως θα πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμη μέχρι να μπει τέλος στους κινητήρες αυτούς, ενώ συγκεκριμένα για τους πετρελαιοκινητήρες, ο Duesmann τόνισε συγκεκριμένα πως είναι μακράν οι πιο αποδοτικοί και δικαιολογημένα, οι πελάτες της Audi «συνεχίζουν να τους αγαπούν». Την ίδια στιγμή, επιβεβαίωσε πως η εταιρεία χρειάστηκε να επενδύσει σημαντικά ποσά στην εξέλιξη των diesel κινητήρων ώστε να εναρμονιστούν με τα νέα όρια ρύπων και για αυτό θεωρεί πως ίσως οι πετρελαιοκινητήρες είναι πλέον δεύτερη ή και τρίτη επιλογή σε κάποιες κατηγορίες αυτοκινήτων.

Πότε θα έρθει το τέλος του ICE κινητήρων; Ο Markus Duesmann πιστεύει πως είναι καθαρά θέμα των πολιτικών που θα ακολουθήσουν στο μέλλον οι μεγάλες χώρες και ότι αυτό δεν θα γίνει ταυτόχρονα, θεωρώντας μάλιστα πως οι κινητήρες βενζίνης θα μακροημερεύσουν για αρκετά χρόνια έπειτα από τον «θάνατο» του diesel.

H Αudi είναι μια εταιρεία που εκτός από βενζίνη και diesel, προσφέρει κάποια από τα μοντέλα της και με εκδόσεις φυσικού αερίου. Την ίδια στιγμή όμως, γίνεται ξεκάθαρο πως και το μέλλον αυτής της premium φίρμας στηρίζεται πάνω στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων.
 

Toyota
PEUGEOT