Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H Nissan εκτός από ένα βίντεο, δημοσίευσε και μία εικόνα teaser του κουπέ.

Στις 15 Σεπτεμβρίου το Nissan Z Proto (+vid)

1.946 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2020)

Ο αντικαταστάτης του 370Z έρχεται και μάλιστα δεν απέχει πολύ, καθώς η Nissan γνωστοποίησε επίσημα πως το μοντέλο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 15 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε πρώτη φάση από την ιαπωνική μάρκα, το επερχόμενο αυτοκίνητο θα έχει την ονομασία Z Proto. Το «Proto» θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα πρωτότυπο, τακτική την οποία είχε ακολουθήσει και πάλι η Nissan το 2001 στο Skyline GT-R Proto που αποτέλεσε την προεπισκόπηση του R35. Αν λοιπόν αυτό το στοιχείο επαληθευτεί και στην πράξη, τότε το αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η ιαπωνική φίρμα θα είναι πιθανότατα ένα μοντέλο προ-παραγωγής.
 
Για να κάμψει κάπως την αγωνία μέχρι την αποκάλυψη του μοντέλου, η Nissan εκτός από ένα βίντεο, δημοσίευσε και μία εικόνα teaser του κουπέ, αν και η αλήθεια είναι πως δεν αποκαλύπτει σχεδόν τίποτα. Είναι ξεκάθαρο πως η φίρμα επί του παρόντος δεν επιθυμεί να προχωρήσει στην παροχή πολλών πληροφοριών, κάτι που ενδέχεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες με νέες teaser εικόνες και βίντεο.
 
Το μόνο που λέει είναι πως: «ξυπνάει η δύναμη του Z με το νέο Nissan Z Proto, συνδυάζοντας 50 χρόνια πάθους και κληρονομιάς με τη σύγχρονη τεχνολογία». Παράλληλα δημοσιεύει και ένα σχετικό βίντεο στο οποίο κάνει μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία των μοντέλων Ζ, φτάνοντας μέχρι το Z Proto.
 
Κλείνοντας να τονίσουμε πως το νέο Ζ της Nissan αναμένεται να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στο 370Z και θα μπορούσε να έρθει με 400 ίππους ή ακόμη περισσότερο χάρη στις  εκδόσεις Nismo και πιθανότατα στον twin-turbo 3,0 λίτρων V6 κινητήρα που εξοπλίζει και το Infiniti Q60 Red Sport 400. Πιστεύεται ότι η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει το Z Proto με επιλογή εξατάχυτου χειροκίνητου ή ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα ταχυτήτων, αλλά αυτό πρέπει να δούμε. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
 

Hyundai
TA 4 THELO PSAXNO