Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Το Toyota GR Super Sport concept.

Στις 15/1 το ντεμπούτο του hypercar της Toyota για το Le Mans

2.105 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2021)

To αγωνιστικό της Toyota που θα συμμετάσχει στους αγώνες Αντοχής θα παρουσιαστεί σύντομα και ίσως μάθουμε περισσότερα για την φημολογούμενη κατασκευή μιας «πολιτικής» έκδοσης του μοντέλου αυτού με ισχύ πάνω από 1.000 άλογα.

Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του αγωνιστικού υπέρ-αυτοκινήτου της Gazoo Racing που θα λάβει μέρος στους αγώνες Αντοχής που θα συμμετάσχει η Toyota στο μέλλον.

Η ιαπωνική φίρμα εργάζεται πάνω στο αυτοκίνητο αυτό αρκετό καιρό και έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο κάτω από την ονομασία GR Super Sport. Το όχημα αυτό είναι βασισμένο πάνω στο επιτυχημένο TS060 LMP1 αλλά είναι παραμένει ακόμη άγνωστο εάν θα είναι όντως αυτό που θα λάβει το χρίσμα για τους αγώνες και σε ποιο βαθμό θα είναι διαφοροποιημένο.

Η φίρμα πάντως με post που έκανε στο Twitter, επιβεβαίωσε πως η ισχύς που θα έχει το αυτοκίνητο θα είναι 680 άλογα και θα πηγάζει από έναν twin-turbo V6 κινητήρα 2,4 λίτρων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Toyota θα κατασκευάσει τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα για τους δημόσιους δρόμους που θα είναι βασισμένα στο επερχόμενο αγωνιστικό της αυτοκίνητο. Πληροφορίες για την ισχύ που θα έχει δεν υπάρχουν, ωστόσο, αφού το μοντέλο δεν θα βρίσκεται κάτω από αγωνιστικούς περιορισμούς, η ιπποδύναμη του λέγεται πως θα είναι σημαντικά αυξημένη, ακόμα και κοντά στα 1.000 άλογα ή με την βοήθεια τριών συνολικά ηλεκτρικών μοτέρ, η δύναμη του κινητήριου σύνολο ίσως φτάσει ακόμα και τα 1.400 PS!
 

Mercedes
Fia