Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Tο e-tron GT (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Στις 9 Φεβρουαρίου το ντεμπούτο του Audi e-tron GT

1.680 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2021)

Πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του είναι το νέο Audi e-tron GT, καθώς η γερμανική φίρμα αποφάσισε να προχωρήσει στα αποκαλυπτήριά του στις 9 Φεβρουαρίου.


Το Audi e-tron GT μας έχει απασχολήσει αρκετό καιρό πριν το δούμε επίσημα ως μοντέλο παραγωγής. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως το αμιγώς ηλεκτρικό supercar της γερμανικής φίρμας από τα τέλη του 2020 έχει ξεκινήσει την παραγωγή του, έστω και αν δεν έχει κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Ως εκ τούτου ήταν δεδομένο πως η πρεμιέρα του δε θα αργούσε κάτι που σήμερα επιβεβαιώθηκε πως θα συμβεί στις 9 Φεβρουαρίου του 2021.
 
Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μέσω συνέντευξης του επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Marc Lichte, ο οποίος προχώρησε και στη σκιαγράφηση του επερχόμενου μοντέλου. «Το e-tron GT είναι ένα gran turismo. Αυτός ο όρος αρχικά αντιστοιχούσε σε σπορ αυτοκίνητα που ήταν κατάλληλα για αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Τα μοντέλα GT διαφέρουν επομένως από τα αγνά σπορ αυτοκίνητα στο ότι προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και μεγαλύτερο εσωτερικό. Ως πλήρως ηλεκτρικό το e-tron GT ερμηνεύει αυτήν την πράξη εξισορρόπησης χωρίς να μειώνεται η απόδοση», ήταν κάποια από τα λόγια του.
 
Tο e-tron GT (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Ο συνδυασμός αυτός στο μοντέλο προ-παραγωγής προσφέρει ισχύ 598 ίππων, τα οποία σε λειτουργία overboost φτάνουν τα 646 άλογα και συνδυάζονται με 830 Nm ροπής. Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου με τα δύο μοτέρ, θα ακολουθήσει και μία πιο ισχυρή έκδοση με τρεις ηλεκτροκινητήρες η ισχύς της οποίας θα φτάνει περίπου τους 700 ίππους. Από κει και πέρα το RS e-tron GT θα εξοπλίζεται με μπαταρία 93.4 kWh, η καθαρή χωρητικότητα της οποία θα φτάνει τα 83,7 kWh. Το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.     
 
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται σε λίγες ημέρες όταν και θα αποκαλυφθεί το μοντέλο.

fiat
OPEL