Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Στο Ring η Mercedes-AMG GT 73 των 800 ίππων (+vid)

2.365 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2020)

Έτοιμη να πάρει πίσω το ρεκόρ από την Porsche είναι η Mercedes με την AMG GT 73 που λέγεται που θα έχει 800+ ίππους.


Ξανά στην πίστα του Nurburgring βρέθηκε η Μercedes-AMG GT λίγους μήνες αφότου η Porsche Panamera Turbo S πήρε το ρεκόρ του πιο γρήγορου executive car της πίστας. Αυτή την φορά όμως, το μοντέλο της Mercedes που βρέθηκε στο Ring ήταν η επερχόμενη έκδοση AMG GT 73.

Οι περισσότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το μοντέλο αυτό θα είναι plug-in υβριδικό και ότι κάνει τις δοκιμές του για να δώσει ξανά το ρεκόρ πίσω στην Mercedes. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να ολοκληρώσει ένα γύρο στην «Πράσινη Κόλαση» με χρόνο κάτω από 7:29.81.

Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, φήμες αναφέρουν πως θα εξοπλιστεί με τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων της φίρμας σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα με την συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στα 800 άλογα, ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε έκδοση της Panamera με την οποία η Porsche θα μπορούσε να ανταπαντήσει με έναν καινούριο χρόνο.

Έχοντας υπόψη πως η Μercedes-AMG GT 63 πετυχαίνει το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 315 χλμ./ώρα, δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε πως η AMG GT 73 θα μπορεί να κάνει το 0-100χλμ./ώρα σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Στο κομμάτι της εμφάνισης δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές καθώς η GT 73 θα λάβει επίσης την Panamericana γρίλια και τους μεγάλους αεραγωγούς της GT 63. Ωστόσο, σίγουρο είναι πως θα λάβει ένα επιπλέον πορτάκι στον πίσω προφυλακτήρα, για την φόρτιση της ηλεκτρικής μπαταρίας.

Ο ερχομός της νέας έκδοσης θα έρθει πριν το τέλος του 2020.
 

Mercedes
OPEL