Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 φωτογραφίες »

Στο φως νέες εικόνες της Mercedes-AMG One

2.356 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2021)

Το hypercar της Mercedes για το οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2021. Αυτές είναι οι νέες φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν.


Το υπέρ-αυτοκίνητο της Mercedes-AMG μπορεί να παρουσιάστηκε σε μορφή concept με όνομα Project One το 2017, ωστόσο ακόμα δεν έχει φτάσει στα χέρια των νέων του ιδιοκτητών λόγω των συνεχών βελτιώσεων που επιχειρούσε να κάνει η γερμανική premium φίρμα και τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το μοντέλο πάντως να κάνει το εμπορικό του λανσάρισμα στα τέλη του 2021 και, όπως φαίνεται, θα αξίζει την μεγάλη αναμονή.

Η Mercedes θέλησε να φέρει ξανά τις συζητήσεις για το νέο της υπέρ-αυτοκίνητο στο προσκήνιο και για αυτό αποκάλυψε μια σειρά νέων φωτογραφιών στον λογαριασμό της στο Instagram. Κάθε εικόνα έχει από κάτω την δική της περιγραφή, με την μάρκα να επιλέγει να εστιάσει περισσότερο πως το κινητήριο σύνολο του αυτοκινήτου θα έχει πολλές ομοιότητες με αυτό που χρησιμοποιεί η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas στην Formula 1.

Για αυτούς που δε θυμούνται να πούμε πως η ισχύς του hypercar αυτού προέρχεται από τον 1,6 λίτρων V6 κινητήρα που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η συνολική ισχύς θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι το κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Όσον αφορά δε στην ανάρτηση του μοντέλου, έχει γίνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων σε συνδυασμό με πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις.
 
Στον τομέα των επιδόσεων, το hypercar θα βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.
 
Όποιος θελήσει να αποκτήσει το υπέρ-αυτοκίνητο θα χρειαστεί περίπου 3 εκατ. ευρώ.
 

FORD
NISSAN