Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Tο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Douai άνοιξε το 1970.
2 Φωτογραφίες »

Tο εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Douai άνοιξε το 1970.

Στο ίδιο εργοστάσιο με το αρχικό το νέο Renault 5

7.906 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2021)

Πιστό στις ρίζες του θα παραμείνει το νέο ηλεκτρικό Renault 5, καθώς πέραν του γεγονότος πως θα διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό του αρχικού μοντέλου, θα παραχθεί στο ίδιο εργοστάσιο, στο οποίο κατασκευάζονταν και ο πρόγονός του.


Η Renault 5 εδώ και λίγες ημέρες έχει επισημοποιήσει την επιστροφή του 5, ωστόσο ακολουθώντας τα σημεία των καιρών το νέο μοντέλο θα εξοπλιστεί με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το ηλεκτρικό hatchback που πρόκειται να τεθεί σε παραγωγή το 2023, αποτελεί ένα ακόμα κομβικής σημασίας πρότζεκτ για τη γαλλική φίρμα, που σκοπεύει να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις μετοχές της στην αγορά, όπως έκανε με το Zoe που διαγράφει σπουδαίες διακρίσεις στον τομέα των πωλήσεων.
 
Μάλιστα, η Renault σκοπεύει να μείνει πιστή και ως προς τον τόπο παραγωγής του νέου 5. Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM Business, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard επιβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο που θα αναλάβει να κατασκευάσει το μοντέλο θα είναι το υπάρχον εργοστάσιο στην πόλη Douai, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1970. «Είναι μια δέσμευση, εκεί θα το κάνουμε», είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Renault.
 
Παράλληλα ο Senard πρόσθεσε ότι ο Όμιλος σχεδιάζει να παράγει τελικά 400.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως στη Γαλλία, ενώ έχει στα σκαριά και την κατασκευή ενός ακόμα εργοστασίου μπαταριών. Αναφορές στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι η Renault έχει συνομιλήσει με εταιρείες όπως η LG και η Verkor σχετικά με τη δημιουργία εργοστασίου εντός της Γαλλίας.
 
Για την ιστορία να πούμε πως το εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Douai άνοιξε το 1970, με την παραγωγή των αρχικών 5 να πραγματοποιούνται εκεί από το 1974 έως το 1981. Η εν λόγω εγκατάσταση έχει επιπλέον φιλοξενήσει την παραγωγή των 14, Fuego, 9, 11, 21, 19 και Mégane. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την παραγωγή των Espace, Scenic και Talisman και απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους.
Toyota
SEAT XENOIASTOI