Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σημειώνονται 50.000 κλοπές αερόσακων το χρόνο.

Στόχος κλεφτών τα Honda;

5.932 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2018)

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με τις διαρρήξεις που σημειώνονται σε συγκεκριμένα μοντέλα Honda. Δείτε τις λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν δημοσιεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που περιλαμβάνουν στοιχεία πως έχει αυξηθεί κατακόρυφα η διάρρηξη αυτοκινήτων Honda με σκοπό την κλοπή των αερόσακων που έπειτα προωθούνται στη μαύρη αγορά ή πωλούνται ως καινούριοι μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σημειώνονται 50.000 κλοπές αερόσακων το χρόνο ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα
έρχονται στο φως μια σειρά από περιστατικά που έχουν προκαλέσει την προσοχή των ειδικών. Για παράδειγμα, ενώ στην περιοχή Miami-Dade είχαν σημειωθεί το 2013 μόνο 13 κλοπές αερόσακων, το 2017 ο αριθμός έφτασε τις 875 ενώ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κάποιοι έσπασαν τα παράθυρα 10 αυτοκινήτων Honda που βρίσκονταν παρκαρισμένα ένα συγκρότημα διαμερισμάτων για να κλέψουν τους αερόσακους.
 
Eνώ η αντικατάσταση αερόσακων κοστίζει στην επίσημη αντιπροσωπεία 1.000 δολάρια, ο ιδιοκτήτης μπορεί εύκολα να βρει κλεμμένους αερόσακους στο διαδίκτυο ή σε μη εγκεκριμένα συνεργεία με τιμή 300 ή 400 ευρώ. Ο ακριβής λόγος γιατί οι κλέφτες προτιμούν αυτούς των Honda Civic και Accord τελευταίας γενιάς δεν έχει γίνει γνωστός, η επικρατέστερη θεωρία είναι πάντως πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση, εξαιτίας των συνεχών ανακλήσεων που πραγματοποιούνται για τους ελαττωματικούς αερόσακους της Τakata που αφορούν περίπου 50 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστο γιατί οι διαρρήκτες προτιμούν αποκλειστικά τους αερόσακους αυτών των δύο μοντέλων, με τον εκπρόσωπο της Honda στις ΗΠΑ πάντως να δηλώνει πως «δεν υπάρχει καμία σύνδεση» μεταξύ της ανάκλησης των αερόσακων Τakata και των κλοπών.

Είναι άραγε σύμπτωση; 

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS