Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
2 φωτογραφίες »

Μία νέα σειρά αγώνων ανακοινώθηκε επίσημα λοιπόν, λαμβάνοντας την ονομασία SuperCharge.

SuperCharge: Πρωτάθλημα με ηλεκτρικά crossover

1.880 Επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2020)

Τα SUV/crossover μοντέλα κυριαρχούν στις πωλήσεις, η ηλεκτροκίνηση εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στην αυτοκινητοβιομηχανία, οπότε ένα νέο πρωτάθλημα αγώνων που να συνδυάζει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά ήταν προδιαγεγραμμένο πως κάποια στιγμή θα το βλέπαμε και αυτή η στιγμή έφτασε.


Μία νέα σειρά αγώνων ανακοινώθηκε επίσημα λοιπόν, λαμβάνοντας την ονομασία SuperCharge. Επικεφαλής αυτής είναι ο Rob Armstrong που διετέλεσε εμπορικός διευθυντής της ομάδας της Jaguar στη Formula 1, όταν κατά το παρελθόν η βρετανική μάρκα συμμετείχε στο κορυφαίο πρωτάθλημα, έχοντας στο πλευρό του το Max Welti γνωστό για την παρουσία του στην ομάδα της Sauber F1. Παράλληλα τη διοργάνωση υπογράφει η Lamborghini  μέσω των μηχανοκίνητων προγραμμάτων της, αλλά και η ελβετική ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα A1 GP.
 
Όπως έχει γίνει γνωστό η σειρά αγώνων SuperCharge θα περιλαμβάνει οκτώ ομάδες που θα αποτελούνται από δύο αυτοκίνητα. Κάθε όχημα που χρησιμοποιείται θα έχει μια μπαταρία 40 kWh που θα τροφοδοτεί ηλεκτρικούς κινητήρες και στους δύο άξονες του οχήματος προσφέροντας περίπου 660 ίππους συνολικά. Αυτή η ισχύς θα επιτρέψει στα crossover να κάνουν το 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα.
 
Όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούνται θα έχουν ένα τυποποιημένο σωληνοειδές πλαίσιο, αν και θα επιτρέπεται στις ομάδες να προσαρμόζουν το αμάξωμα. Οι ομάδες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αναπτύξουν συστήματα μπαταριών, ενώ απαγορεύεται η τεχνολογίες όπως τα launch control και traction control.
 
Η πρώτη σεζόν θα έχει οκτώ αγώνες, τρεις στην Ευρώπη, τρεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, έναν στις ΗΠΑ και έναν στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα σημειώθηκε πως θα λάβουν χώρα  σε πάρκα και βιομηχανικές περιοχές κοντά σε μεγάλες πόλεις. Κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, μάξιμουμ έξι γύρων, σε μία μικρή πίστα μόλις ενός χιλιομέτρου συνολικού μήκους με μικτή επιφάνεια. Μέρος της διαδρομής θα είναι και μία ράμπα για άλματα, όπως και ένας «γύρος τζόκερ» εμπνευσμένος από το rallycross. Τα 16 οχήματα θα χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ, θα υπάρχουν δύο ημιτελικοί και τελικός.
 
Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το 2022.

Hyundai
NISSAN