Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Το μοντέλο έχει σχεδιαστεί από τον Ιταλό ανεξάρτητο σχεδιαστή Μarco Maltese.

Σχέδιο δείχνει το σύγχρονο Renault 5

6.147 Επισκέψεις στο άρθρο (2/11/2020)

Το Renault 5 είναι ένα εμβληματικό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι του τόσο στην Ευρώπη γενικότερα, όσο και στην Ελλάδα ειδικότερα. Πως θα ήταν ωστόσο μία σύγχρονη έκδοση του δημοφιλούς γαλλικού hatchback;


Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έσπευσε να δώσει ένας Ιταλός ανεξάρτητος σχεδιαστής, ο Marco Maltese, ο οποίος ήταν παθιασμένος με τα αυτοκίνητα από τότε που ήταν παιδί και έτσι αποφάσισε να σχεδιάσει το Renault 5 των επόμενων ετών. Ως αποτέλεσμα έχουμε ένα μοντέλο με οικείο και φουτουριστικό ταυτόχρονα σχεδιασμό που πήρε την ονομασία Le 5 concept.
 
Ξεκινώντας από μπροστά το μοντέλο διαθέτει LED προβολείς και κάθετα λεπτά LED φώτα ημέρας. Η μάσκα παρατηρούμε πως είναι κλειστή, υπονοώντας με αυτό τον τρόπο πως μιλάμε για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτι που επιβεβαιώνεται και αν κοιτάξουμε στο πλάι. Εκεί το αυτοκίνητο διαθέτει αεροδυναμικά σχεδιασμένους τροχούς και κρυφές χειρολαβές, ενώ ως λεπτομέρεια ο καλλιτέχνης έχει τοποθετήσει στο μπροστινό φτερό το λογότυπο της εταιρείας φωτιζόμενο.
 
Το πίσω μέρος μας παραπέμπει ξεκάθαρα στο αρχικό Renault 5, ενώ άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν οροφή με διαφορετικό χρώμα από αυτό του υπόλοιπου αμαξώματος, κάμερες αντί για καθρέπτες και τη γαλλική σημαία στο πάνω μέρος της πίσω κολόνας.
 
Μπορεί το Le 5 concept να μην αποτελεί επίσημο προϊόν της Renault, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως οι άνθρωποι της γαλλικής μάρκας θα ενθουσιάζονταν βλέποντας το. Εσείς τι λέτε;   

HUYNDAI
skoda