Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Κοντά στη σύναψη μίας πολύ σημαντικής συμφωνίας βρίσκεται η Hyundai, η οποία αναμένεται να συνεργαστεί με τη ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex.

Συμφωνία της Hyundai με ρωσικό κολοσσό

3.323 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2019)

Κοντά στη σύναψη μίας πολύ σημαντικής συμφωνίας βρίσκεται η Hyundai, η οποία αναμένεται να συνεργαστεί με τη ρωσική εταιρεία τεχνολογίας Yandex για να αναπτύξει το software και το hardware που απαιτείται για αυτόνομα συστήματα οδήγησης αυτοκινήτων.

Οι δύο εταιρείες στο μνημόνιο συνεργασίας (MoU) που υπέγραψαν συμπεριέλαβαν τη Hyundai Mobis αλλά και τα τμήματα σέρβις και ανταλλακτικών της κορεατικής μάρκας. Παράλληλα έγινε γνωστό πως στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μία πλατφόρμα αυτόνομη οδήγησης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων ή στόλο ταξί.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το γεγονός πως η Hyundai Mobis προμηθεύει τις Hyundai, Kia και Genesis με ανταλλακτικά οχημάτων είναι πολύ πιθανό να δώσει σε αυτές τις τρεις μάρκες την ευκαιρία να επωφεληθούν πρώτες από τη νέα συνεργασία.
 
Για όσους δεν γνωρίζουν η Yandex (όπως συνέβη και με τη Google) εδραιώθηκε ως μηχανή αναζήτησης, ωστόσο πλέον είναι μία πολυεθνική τεχνολογική εταιρεία που ειδικεύεται σε υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με το dιαδίκτυο και θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της Ρωσίας. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται επίσης την υπηρεσία Yandex.Taxi, μια υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων που βρίσκεται σε 15 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας, της Εσθονίας και της Ρωσίας. 
 
Τέλος να σημειωθεί πως η Hyundai έχει επενδύσει σε μεγάλο αριθμό εταιρειών τεχνολογίας για να βοηθήσει την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης. Πιο πρόσφατα, δαπανήθηκαν 300 εκατομμύρια δολάρια στην ινδική startup εταιρεία, Ola.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO