Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μία νέα έρευνα η οποία αποδεικνύει ότι οι θάνατοι από τροχαία έχουν αυξηθεί, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Συν 28% οι θάνατοι των παιδιών από τροχαία

1.449 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2017)

Μία νέα έρευνα η οποία αποδεικνύει ότι οι θάνατοι από τροχαία έχουν αυξηθεί, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με έρευνα της RoSPA (Royal Society for Prevention of Accidents ) που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα το 2016 ανήλθαν σε 1.792 που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από το 2011.
 
Ένα επιπλέον αρνητικό στοιχείο που έρχεται από αυτή την έρευνα είναι ότι οι θάνατοι των πεζών που εμπλέκονται σε τροχαία αυξήθηκαν κατά 10% (448) σε σύγκριση με το 2015, ενώ αυξημένο κατά 2% είναι και το ποσοστό για τους ποδηλάτες, οι θάνατοι των οποίων ανέρχονται σε 102.
 
Σε ότι αφορά την πιο ευαίσθητη κατηγορία αυτή των παιδιών, αυξημένοι είναι και εκεί οι αριθμοί, με το ποσοστό θνησιμότητας να αγγίζει το 28% σε σύγκριση με το 2015. Μάλιστα από το σύνολο των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων (15.976), το 38% συνέβη σε παιδιά που κινούνταν με τα πόδια και το 22% σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν κατά την απογευματινή σχολική περίοδο, μεταξύ των ωρών 3-5:00.
Για αυτό το λόγο η RoSPA ζητά από τους αρμόδιους την αποτελεσματική εκπαίδευση των παιδιών στην οδική ασφάλεια στα σχολεία, όπως και την πρακτική εκπαίδευση των παιδιών όταν κινούνται με τα πόδια.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η ευχάριστη είδηση από τη συγκεκριμένη έρευνα έρχεται από την κατηγορία των μοτοσικλετιστών, οι θάνατοι των οπίων μειώθηκαν κατά 13% και συγκεκριμένα από τους 365 στους 319.     

Mercedes
Fia