Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Συνάντηση Trump με Ford, FCA και GM

Συνάντηση Trump με Ford, FCA και GM

5.163 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2017)

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου των ΗΠΑ, ο Donald Trump σχεδιάζει ήδη τις κινήσεις στο χώρο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πριν ακόμα εκλεγεί, ο Donald Trump βάσισε την προεκλογική του εκστρατεία σε μια ρητορική πατριωτισμού που φλέρταρε έντονα με τον άκρατο ρατσισμό. Στα πλαίσια αυτής της λογικής, ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος είχε ανοίξει μέτωπο με τη Ford, η οποία σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την παραγωγή κάποιων από τα μικρά της μοντέλα στο Μεξικό. Ο Trump είχε απειλήσει με κυρώσεις τόσο το «Μπλε Οβάλ», όσο και οποιαδήποτε εταιρία ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ford, ενώ δεν είχε διστάσει να προαναγγείλει εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από το Μεξικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Τώρα που ο αμφιλεγόμενος και αμφιβόλου νοοτροπίας δισεκατομμυριούχος πήρε την καρέκλα πίσω από το Οβάλ Γραφείο, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ. Για αυτό και ένα από τα πρώτα ζητήματα στην ατζέντα είναι η συνάντηση με τους επικεφαλής των «Big 3» του –άλλοτε κραταιού- Ντιτρόιτ.
 
Ο Sergio Marchionne της Fiat-Chrysler, o Mark Fields της Ford και η Mary Barra της General Motors είναι προγραμματισμένο να παραβρεθούν σε από κοινού συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη του κλάδου. Φυσικά, το θέμα με την κατασκευή αυτοκινήτων στο Μεξικό θα έχει πρωτεύοντα ρόλο με τη Ford να έχει υπαναχωρήσει, δεσμευόμενη για επενδύσεις ύψους 700 εκ. δολαρίων σε μια νέα γραμμή παραγωγής στο Μίσιγκαν, αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η General Motors επίσης έχει ανακοινώσει την επένδυση 1.6 δις στο εργοστάσιο του Ντιτρόιτ, με σκοπό την κατασκευή αξόνων για τα pick up των Chevrolet και GMC.

Το τοπίο για την Chrysler και την Dodge δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, καθώς η FCA έχει να αντιμετωπίσει και το πιθανό σκάνδαλο με τους ρύπους των ντίζελοκινητήρων CRD. Ωστόσο και ο Marchionne έχει προαναγγείλει κονδύλια υπέρ της παραγωγικής ανάπτυξης επί αμερικανικού εδάφους, ειδικά αν πραγματοποιηθεί η επιστροφή της Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
NISSAN