Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Volvo, η Mercedes, η BMW και η Ford έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ ασφαλείας.

Το εν λόγω πρότζεκτ ξεκινάει στην Ολλανδία πριν ακολουθήσουν οι Γερμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο.

Συνασπισμός δυνάμεων για λόγους ασφαλείας

1.471 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2019)

Η Volvo, η Mercedes, η BMW και η Ford έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ, μέσω του οποίου τα αυτοκίνητα από τις τέσσερις εταιρείες θα μοιράζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν στην οδική ασφάλεια.

Επί του παρόντος μιλάμε για ένα πιλοτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου όλα τα αυτοκίνητα των προαναφερόμενων εταιρειών θα στέλνουν ειδοποιήσεις σε μια βάση δεδομένων (cloud) που θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα μέλη. Έτσι για παράδειγμα τα δεδομένα ασφαλείας που θα συλλέγονται από μία BMW θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μία Mercedes η οποία ακολουθεί.
 
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι όταν ένας οδηγός ενεργοποιεί τα αλάρμ για κάποιο ατύχημα ή κάνει μια κλήση έκτακτης ανάγκης μέσω eCall, αυτές οι πληροφορίες θα αποστέλλονται ανώνυμα σε ένα διακομιστή Cloud πριν μεταδοθούν στα συστήματα πληροφοριών ψυχαγωγίας των άλλων οχημάτων που βρίσκονται κοντά σε αυτό το σημείο.
 
Η BMW θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα κάνει ελεύθερα προσβάσιμα τα δεδομένα ασφαλείας της κάτι που θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε πως τα αυτοκίνητά της θα είναι σε θέση να στείλουν προειδοποιήσεις για οχήματα που έχουν υποστεί ζημιά, αν υπάρχει κακή ορατότητα, αλλά και για κινδύνους αναφορικά με βρεγμένο ή παγωμένο οδόστρωμα.
 
Παρόμοια θα είναι και τα δεδομένα που θα αποστέλλουν τα οχήματα της Volvo, η οποία νωρίτερα είχε γνωστοποιήσει πως από το 2020 όλα τα αυτοκίνητά της θα μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες για την ασφάλεια.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους τέσσερις μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, μέλη του πρότζεκτ αποτελούν και οι εταιρείες πλοήγησης HERE και TomTom, οι οποίες θα βοηθήσουν στην συγκέντρωση και τη μετάδοση των δεδομένων σε άλλους χρήστες του οδικού δικτύου. Το εν λόγω πρότζεκτ ξεκινάει στην Ολλανδία πριν ακολουθήσουν οι Γερμανία, Ισπανία,  Φινλανδία,  Σουηδία και Λουξεμβούργο.  

Mercedes
Ford