Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ο συλληφθείς Πρόεδρος της Audi, κος Rupert Stadler, στο βήμα και αριστερά ο πιθανός προσωρινός CEO της μάρκας, κος Bram Schot.

Συνελήφθη ο CEO της Audi

1.765 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2018)

Η εισαγγελία στο Μόναχο ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη του CEO της Audi, κου Rupert Stadler, για πιθανή απόκρυψη στοιχείων σχετικά με το dieselgate.

Πιο συγκεκριμένα, δικαστής στη Γερμανία διέταξε την κράτηση του, προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα να εμποδίσει τις έρευνες γύρω από το dieselgate, ενώ σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε έρευνες και στο διαμέρισμά του στο Ίνγκολσταντ, που βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της μάρκας, μετά από εισαγγελική παραγγελία. Η σύλληψη του υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής premium φίρμας έρχεται ως συνέχεια των ερευνών σε συνολικά 20 υπόπτους γύρω από το εν λόγω θέμα.
 

Η είδηση της σύλληψης του Stadler επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Volkswagen Group, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως έχει εφαρμοστεί το τεκμήριο της αθωότητας για τον συλληφθέντα. Εντούτοις, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο για την υπόθεση του Stadler, προσωρινός επικεφαλής της Audi φαίνεται πως θα αναλάβει ο Bram Schot, με την ανακοίνωση της ανάληψης των καθηκόντων να γίνεται κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπογραμμίζουμε τέλος, πως το εποπτικό συμβούλιο του VW Group έχει ξεκινήσει από χθες τις συνομιλίες προκειμένου να βρεθεί το νέο αφεντικό της Audi, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει σε κάποια απόφαση προς το παρόν.

Toyota
TA 4 THELO PSAXNO