ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η νέα πλατφόρμα θα είναι ικανή να υποστηρίζει από τις ασύρματες ενημερώσεις που θα έχουν να λαμβάνουν τα αυτοκίνητα και θα φτάνει έως και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Hi-tech συνεργασία Mercedes & Nvidia

1.667 Επισκέψεις στο άρθρο (24/6/2020)

Γερμανοαμερικάνικη συμμαχία προανήγγειλαν οι Mercedes-Benz και Nvidia, οι οποίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μίας νέας ισχυρής υπολογιστικής πλατφόρμας που θα έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των μελλοντικών μοντέλων της Mercedes.


Η νέα πλατφόρμα θα είναι ικανή να υποστηρίζει από τις ασύρματες ενημερώσεις (over-the-air) που θα έχουν να λαμβάνουν τα αυτοκίνητα και θα φτάνει έως και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης που θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας παράλληλα θα ανεβάσει και τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο συγκεκριμένο κομμάτι, με το οποίο αυτή τη στιγμή εταιρείες όπως οι Tesla, Google και Apple ασχολούνται ενδελεχώς.
 
Η Mercedes θα παρουσιάσει τη νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική που θα κατασκευάσει με τη βοήθεια της Nvidia στα επιβατικά της μοντέλα από το 2024.
 
«Με τη λήψη νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων από το cloud, θέλουμε να ενημερώνουμε συνεχώς το σύστημα, αυξάνοντας έτσι την αξία του οχήματος», δήλωσε την Τρίτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler, Ola Kallenius σε κοινή δήλωση με τη Nvidia. «Μαζί στοχεύουμε να φέρουμε την επανάσταση στον κύκλο ζωής ενός οχήματος επιτρέποντας στο λογισμικό του να είναι συνεχώς ενημερωμένο ασύρματα», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η επερχόμενη S-Class της Mercedes θα είναι το πρώτο μοντέλο  που θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο με τις παραδόσεις του να ξεκινούν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου.

Mercedes
moto