Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ιαπωνία θέλει να αποτελέσει κυρίαρχο παίκτη στην παραγωγή των επόμενης γενιάς μπαταριών στέρεας μορφής.

Συνεργασία Τοyota-Honda-Nissan για παραγωγή μπαταριών

1.721 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2018)

Oι τρεις αυτές μάρκες θα συνεργαστούν μαζί και με άλλες εταιρείες με σκοπό να κάνουν σημαντικά βήματα προς την εξέλιξη της νέας γενιάς μπαταριών solid state.

Σε επιτάχυνση της παραγωγής μπαταριών στέρεας μορφής στοχεύουν μια σειρά από ιαπωνικές εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων μέσα από ένα νέο κυβερνητικό επενδυτικό πρόγραμμα στο οποίο ηγούνται οι εταιρείες Lithium Ion Battery Technology και Εvaluation Center (Libtec).

Η Ιαπωνία θέλει με αυτό τον τρόπο να αποτελέσει κυρίαρχο παίκτη στην παραγωγή των επόμενης γενιάς μπαταριών στέρεας μορφής (solid state), ωστόσο μέχρι στιγμής καμία εταιρεία δεν έχει αρχίσει την παραγωγή τους. Αυτές οι κινήσεις έρχονται λίγα χρόνια αφότου η πλειοψηφία της παραγωγής των παραδοσιακών μπαταριών λιθίου πέρασε στα χέρια μη ιαπωνικών εταιρειών, αν και το 2013 η κατείχε το 70% της παραγωγής.
 
Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την συμμετοχή των Toyota, Nissan, Honda, Panasonic και GS Yuasa ενώ σκοπός της είναι να αυξηθεί σημαντικά η ηλεκτρική αυτονομία που προσφέρεται στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι και τα 800 χλμ. έως το 2030.

Οι επικριτές πάντως της κίνησης αυτής αναφέρουν ότι τα μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια που επενδύονται από την ιαπωνική κυβέρνηση δεν θα αποδειχθούν αρκετά για να εκπληρωθεί ο σκοπός του εγχειρήματος.
 

Toyota
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO