Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεξια στην εικόνα ο Carlos Ghosn, αριστερά ο Dieter Zetsche.

Συνεχίζουν μαζί Renault-Nissan και Daimler

2.156 Επισκέψεις στο άρθρο (5/10/2018)

Στην επέκταση της συνεργασίας τους αναμένεται να προχωρήσουν η Renault-Nissan και η Daimler.

Η αύξηση της ηλεκτροκίνησης αλλά και οι νέες αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης είναι βασικοί παράγοντες οι οποίοι αναμένεται να επεκτείνουν τη συνεργασία των Renault-Nissan και της Daimler, κυρίως πάνω στην τεχνολογία των μπαταριών και των αυτόνομων αυτοκινήτων.
 
Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault-Nissan, Carlos Ghosn σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας πως η αλλαγή του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος κινείται προς την συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση, θα προσφέρει πολλούς τομείς πάνω στους οποίους θα μπορέσουν να συνεργαστούν.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Daimler, Dieter Zetsche , ο οποίος πρόσθεσε πως οι μάρκες θα μπορούσαν να επιδιώξουν διαφορετικούς τρόπους έρευνας πάνω στον τομέα των μπαταριών και στη συνέχεια να συγκεντρώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών, κάτι που θα τους δώσει πλεονέκτημα, μίας και όλοι οι ανταγωνιστές του χώρου επιδιώκουν να βελτιώσουν τη «χημεία» των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
 
Στην ίδια συνέντευξη ο Ghosn δήλωσε πως ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας βλέπει αυξημένη ζήτηση στα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ υποστήριξε πως όσο μεγαλώνει η τιμή του πετρελαίου (και των παραγώγων του) τόσο θα μεγαλώνει η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο σημείωσε πως λόγω της έλλειψης μπαταριών και ηλεκτρικών μοτέρ, αυτή τη στιγμή οι εταιρείες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως η συνεργασία της Daimler και της Renault-Nissan ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, με τις φίρμες να συνεργάζονται τόσο στο κομμάτι των κινητήρων όσο και σε αυτό των οχημάτων.   

Autotriti.gr
EURONCAP MAXUS