Συστήνεται επιτροπή για διεκδίκηση μεγάλων αγώνων

2.772 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2020)

Τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανακοίνωση της σύστασης Οργανωτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Μηχανολόγο Μηχανικό και δημοσιογράφο, Τάκη Πουρναράκη, έγινε συμβολικά κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, σημείο άρρηκτα συνδεδεμένο με ιστορικές στιγμές και όμορφες αναμνήσεις των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» έρχεται ως φυσική συνέπεια της στενής συνεργασίας με τους φορείς των αγώνων αυτοκινήτου σε εθνικό επίπεδο, αλλά και με την FIA, την παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Την Οργανωτική Επιτροπή θα απαρτίζουν εμβληματικές προσωπικότητες

από το χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου, εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων με το μηχανοκίνητο αθλητισμό φορέων, αλλά και το αυτοκίνητο γενικότερα, ο ΕΟΤ και πρόσωπα που προάγουν την οδική ασφάλεια. Η Επιτροπή θα δίνει μεγάλη σημασία στην ασφαλή οδήγηση και μέσα από τη δράση της, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», θα προωθεί μηνύματα ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.
 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, έπειτα από διαβουλεύσεις και προετοιμασία μηνών, ότι ξεκινάμε και επίσημα την προσπάθειά μας για να εντάξουμε τη χώρα μας στο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων του motorsport, με την σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για την «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» ενώ προσέθεσε πως «ζητούμε από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το πάθος και την αγάπη τους γι' αυτό που κάνουν, με τις πολλές αθόρυβες, αλλά πολύ ουσιαστικές προσπάθειες για την ανάδειξή του, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και η χώρα μας να διεκδικήσει, να κερδίσει και να διοργανώσει τους καλύτερους διεθνείς και ευρωπαϊκούς αγώνες αυτοκινήτου που έχουμε διοργανώσει ποτέ.
 

PEIRAIOS LEASING
OPEL