Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Νέα έρευνα κατέδειξε το πρόβλημα του κακού φωτισμού των SUV.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Νέα έρευνα κατέδειξε το πρόβλημα του κακού φωτισμού των SUV.

Το πρόβλημα των SUV +vid

6.860 Επισκέψεις στο άρθρο (14/7/2016)

Μία νέα έρευνα αποκάλυψε ότι πολλά μικρά SUV και Crossover αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς φωτισμού. Δείτε ποια μοντέλα συγκέντρωσαν τις χαμηλότερες βαθμολογίες

Μια νέα έρευνα, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, έρχεται να προβληματίσει τόσο τους κατόχους-υποψήφιους αγοραστές των μικρών SUV και Crossover, όσο και τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μιας και τα αποτελέσματά της ήταν αποκαλυπτικά.
Πιο συγκεκριμένα, το IIHS, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικάνικα ινστιτούτα οδικής ασφάλειας, αποκάλυψε πως τα μικρά SUV και Crossover της αγοράς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα φωτιστικά τους σώματα, χαρακτηρίζοντάς τα ανίκανα να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες όπου ο φωτισμός είναι ελλιπής.
Αναλυτικότερα, στην έρευνα συμμετείχαν 21 δημοφιλή αυτοκίνητα, τα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν στην παροχή φωτισμού σε ανοιχτή δεξιά στροφή, ανοιχτή αριστερή, κλειστή δεξιά, κλειστή αριστερή και στην ευθεία. Η βαθμολογία του κάθε μοντέλου, το ταξινομούσε σε 4 βαθμίδες, οι οποίες ήταν Καλός, Αποδεκτός, Οριακός και Φτωχός. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα αυτοκίνητα εξετάστηκαν εξοπλισμένα με τα καλύτερα φωτιστικά σώματα που μπορούν να διαθέσουν.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν απογοητευτικό. Κανένα αυτοκίνητο δεν κατάφερε να «κερδίσει» καλή βαθμολογία, 4 μοντέλα εντάχθηκαν στην κατηγορία Αποδεκτά, 5 στην κατηγορία Οριακά και 12 στην τελευταία κατηγορία φτωχού φωτισμού. Στην τελευταία κατηγορία, βρέθηκαν και πολλά αυτοκίνητα με εμπορική επιτυχία, όπως το Audi Q3, το Fiat 500X και τα δύο μοντέλα της Jeep.
Συνολικά, την καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στα 21 μοντέλα που εξετάστηκαν, την κατοχύρωσε το Mazda CX-3, εξοπλισμένο με τα Led φωτιστικά σώματα της ιαπωνικής φίρμας, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε το Honda HR-V, το οποίο απέτυχε σε όλες τις δοκιμασίες.
Μήπως τελικά οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έπρεπε να εξετάσουν καλύτερα τα φωτιστικά σώματα των μοντέλων τους; Η ορατότητα στην οδήγηση είναι μέγιστο θέμα ασφάλειας!
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Αυτή είναι η σειρά με την οποία κατατάχθηκαν τα μοντέλα μετά από τις δοκιμασίες, από τα καλύτερα (αριστερά) προς τα χειρότερα (δεξία).

Αυτή είναι η σειρά με την οποία κατατάχθηκαν τα μοντέλα μετά από τις δοκιμασίες, από τα καλύτερα (αριστερά) προς τα χειρότερα (δεξία).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
Fia