Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση έφτασε η Tesla.

Τα Tesla πλέον σταματούν μόνα τους (vid)

2.292 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόνομη οδήγηση έφτασε η Tesla, η οποία μέσω μίας νέας ενημέρωσης λογισμικού επιτρέπει στα οχήματά της να σταματούν μόνα τους στα φανάρια αλλά και στις αντίστοιχες πινακίδες.


Η ενημέρωση, την οποία η μάρκα έκανε διαθέσιμη στα τέλη Μαρτίου του 2020, αφορά τα νεότερα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας και αρχικά παραχωρήθηκε προς χρήση σε μία επιλεγμένη ομάδα κατόχων Tesla, οι οποίοι δοκίμασαν τη νέα ενημέρωση πριν αυτή παρουσιαστεί επίσημα σε όλους τους πελάτες.
 
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, η αυτοκινητοβιομηχανία πλέον γνωστοποίησε ότι η ενημέρωση λογισμικού θα εισαχθεί στα οχήματα Tesla εξοπλισμένα με το «Hardware 3», την τελευταία έκδοση του ενσωματωμένου υπολογιστή που τροφοδοτεί το Autopilot, καθώς και το προαιρετικό πακέτο «Full Self-Driving Capability».
 
Το σύστημα λειτουργεί όπως πιστεύεται από τον καθένα μας. Μόλις ενεργοποιηθεί, το αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται τον ερυθρό σηματοδότη και στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνει προοδευτικά την ταχύτητά του για να σταματήσει εκεί που πρέπει. Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθείται και για τα σήματα που υποχρεώνουν τη στάση του οχήματος.
 
Ωστόσο αρχικά η εν λόγω τεχνολογία, σύμφωνα με τη Tesla δε θα μπορεί να λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στις σιδηροδρομικές διαβάσεις ή σε διαβάσεις πεζών. Παράλληλα σημείωσε πως «η απόδοση του συστήματος μπορεί να υποβαθμιστεί σε δύσκολα περιβάλλοντα με πεζούς, βροχή, δυνατό ηλιακό φως ή σε περίπτωση που δεν φαίνονται τα σήματα και τα φανάρια». Παρόλα αυτά η εταιρεία σημείωσε πως «με την πάροδο του χρόνου, η ικανότητα τους συστήματος θα αναβαθμίζεται».
 
Τέλος η Tesla ανέφερε πως ο ακόμα και με αυτό το σύστημα ενεργοποιημένο, ο οδηγός θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή.  

HUYNDAI
Skoda