Τα τραγικά των δρόμων: Σταμάτα με τη ρημάδα την κόρνα!
Εσένα σου την σπάνε οι άκυρες κόρνες κάθε τρεις και λίγο; Τι πρέπει να γίνει για να κοπούν μαχαίρι; Περισσότερα πρόστιμα ή κάτι άλλο;
autotriti team
Δικαιολογημένος ή... κάφρος;
Όσοι οδηγούμε στην Ελλάδα ξέρουμε, η κόρνα αποτελεί βασικό αξεσουάρ των Ελλήνων οδηγών, όμως υπάρχει μια βασική διαφορά στη χρήση της στην επαρχεία και στις μεγάλες πόλεις.
Τι σημαίνει αυτό; Κυκλοφορώντας στην επαρχεία θα έχετε δει, ή μάλλον θα έχετε ακούσει πολλές φορές την κόρνα αυτοκινήτων σε… άκυρες καταστάσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτήν την περίπτωση η κόρνα είναι ένας τρόπος χαιρετισμού, ένα άτυπο «γεια» σε άλλο οδηγό ή περαστικό. Μιλάμε για μια φιλική κίνηση δηλαδή, η οποία στην τελική δεν είναι και τόσο ενοχλητική, τουλάχιστον για τους εξοικειωμένους.
Ωστόσο αυτό δεν ισχύει στους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Εκεί ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, παρανομίες, προσπεράσεις, «καμένα» κόκκινα φανάρια και Stop αποτελούν καθημερινότητα. Εκεί λοιπόν είναι που μπαίνει και η πραγματικά ενοχλητική κόρνα. Είσαι κολλημένος στην κίνηση, έχεις έναν εκνευρισμό, ένα άγχος για το πότε θα φτάσεις στον προορισμό σου, πόσο θα αργήσεις στο ραντεβού σου κλπ.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και… τα κορναρίσματα. Αυτά τα ανούσια κορναρίσματα, από το κοφτό κορνάρισμα προειδοποίησης, μέχρι το «σπάσιμο» της κόρνας που δείχνει όλον αυτόν τον εκνευρισμό, που φέρνει περισσότερο σε «καντήλια» παρά σε προειδοποίηση. Και εκεί είναι το πρόβλημα.
Είσαι πρώτος στο φανάρι και πριν καν ανάψει το πράσινο έχεις 2-3 «βιαστικούς» πίσω που έχουν ήδη κολλήσει τον αντίχειρα στο κουμπί της κόρνας. Έχεις αυτόν που βαράει κόρνες χωρίς λόγο στον μπροστινό του γιατί απλά δεν προχωράει 1 μέτρο μπροστά για να κολλήσει στον μπροστινό του. Λες και θα αλλάξει κάτι…
Έχεις όμως και αυτόν που έχουν παρκάρει μπροστά από το πάρκινγκ του και θέλει να βγει. Μπορεί ο συγκεκριμένος να έχει δίκιο, όμως με τόσα κορναρίσματα τριγύρω, καταλήγεις με ένα κεφάλι καζάνι, έναν συσσωρευμένο εκνευρισμό, που περνά στην υπόλοιπη καθημερινότητά σου. Και δεν μιλάμε μόνο για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς, τους κατοίκους ή τους εργαζόμενους μιας περιοχής, που χωρίς να έχουν καμία εμπλοκή στο πρόβλημα, καταλήγουν με αντίστοιχα νεύρα, καθώς δεν μπορούν ούτε να δουλέψουν, ούτε να κοιμηθούν ή ακόμα και να χαλαρώσουν στο ίδιο τους το σπίτι.
Τι είναι αυτό λοιπόν που δίνει το δικαίωμα στους χρήστες του δρόμου, να «βαράνε» κόρνες για ψύλλου πήδημα και τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση; Θα βοηθήσει αν η τροχαία αρχίσει να ρίχνει καμπάνες για άσκοπη χρήση κόρνας όπως προβλέπεται από τον ΚΟΚ;
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »