Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Την απόφαση της Nissan ακολούθησε η Mitsubishi, ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου.

Τέλος από τη Mitsubishi ο Ghosn

1.631 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2018)

Την απόφαση της Nissan ακολούθησε η Mitsubishi, ανακοινώνοντας την απομάκρυνση του Carlos Ghosn από τη θέση του Προέδρου.

Μετά την σύλληψη του Carlos Ghosn, οι εταιρείες της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα διατηρούσαν τον ισχυρό άντρα της συμμαχίας στις ανώτερες θέσεις των εταιρειών τους.
 
Αρχικά  το διοικητικό συμβούλιο της Renault πήρε την απόφαση να διατηρήσει τον Ghosn στις θέσεις τις οποίες κατείχε πριν τη σύλληψη του και απλά ανέθεσε σε κάποιους από τους υφιστάμενους του να τον αντικαταστήσουν. Στη συνέχεια η Nissan, η οποία αρχικά είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του, ανακοίνωσε και επίσημα την ομόφωνη απόφασή της απομακρύνοντας τον 64χρονο άντρα από τον προεδρικό θώκο .
Πλέον το μόνο που απέμενε ήταν να πάρει τη δική της απόφαση η Mitsubishi κάτι που έγινε. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε επίσημα η ιαπωνική φίρμα ο Carlos Ghosn απομακρύνεται από τη θέση του Προέδρου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, Osamu Masuko να γίνεται αυτός προσωρινός πρόεδρος.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ως απόρροια των συγκεκριμένων εξελίξεων οι αναλυτές προβλέπουν ένα αγώνα εξουσίας μεταξύ της Nissan και της Renault. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ο Ιάπωνας κατασκευαστής αυτοκινήτων εξακολουθεί να είναι ένας μικρότερος συνεργάτης στη δομή της συμμαχίας, παρά το γεγονός ότι είναι σχεδόν 60% μεγαλύτερος από τη Renault σε πωλήσεις. Ο Γάλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων κατέχει το 43 τοις εκατό της Nissan, ενώ η ιαπωνική εταιρεία κατέχει 15 τοις εκατό χωρίς δικαίωμα ψήφου στη Renault.

Toyota
EURONCAP MAXUS