Τέλος η κρατική επιδότηση για ηλεκτρικά στη Γερμανία, δίνουν οι εταιρείες τα λεφτά

Τέλος η κρατική επιδότηση για ηλεκτρικά στη Γερμανία, δίνουν οι εταιρείες τα λεφτά

3.851 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2023)

- Τέλος στις κρατικές επιδοτήσεις έβαλε η Γερμανία
- Καλύπτουν μέρος ή το σύνολο της επιδότησης VW, Audi και Mercedes
- Επιδοτήσεις μέχρι και την άνοιξη προσφέρουν Kia και ο όμιλος Stellantis
- Θα μειωθούν κατά 200.000 οι πωλήσεις ηλεκτρικών στη Γερμανία το 2024

Τέλος στις κρατικές επιδοτήσεις έβαλε η Γερμανία

Η Volkswagen, o όμιλος Stellantis (Peugeot, Citroen, Alfa Romeo, Fiat, DS κ.α.), η Audi, η Mercedes-Benz και η Kia δήλωσαν ότι θα προσφέρουν τη δική τους επιδότηση στους Γερμανούς αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να καταργήσει την κρατική επιδότηση που έφτανε ακόμη και τα 6.750 ευρώ. Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της έγκρισης του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2024.

Καλύπτουν μέρος ή το σύνολο της επιδότησης VW, Audi και Mercedes

Η VW δήλωσε ότι θα καλύψει η ίδια την επιδότηση για τους ιδιώτες πελάτες στη Γερμανία που παρήγγειλαν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ID πριν από τις 15 Δεκεμβρίου. Όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Μαρτίου θα λάβουν 4.500 ευρώ. Η Audi δήλωσε ότι θα καλύψει επίσης την πλήρη επιδότηση για τα αυτοκίνητα που παραγγέλθηκαν πριν από τις 16 Δεκεμβρίου και είναι να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους. Η Mercedes δήλωσε ότι θα κάνει το ίδιο για παραγγελίες που θα παραδοθούν και για αυτοκίνητα που θα ταξινομηθούν ταξινομηθεί μεταξύ 18-31 Δεκεμβρίου. Από τον Ιανουάριο και μετά, η Mercedes θα προσφέρει μια μικρότερη επιδότηση σε όσους αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο της.

Επιδοτήσεις μέχρι και την άνοιξη προσφέρουν Kia και ο όμιλος Stellantis

Ο όμιλος Stellantis δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα καλύψει την επιδότηση των 6.750 ευρώ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα προσφέρει μειωμένη επιδότηση για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Η Kia δήλωσε ότι θα καλύψει την επιδότηση έως τις 31 Μαρτίου για τους ιδιώτες πελάτες που θα αγοράσουν κάποιο από τα Niro EV, EV6, EV6 GT και e-Soul.

Θα μειωθούν κατά 200.000 οι πωλήσεις ηλεκτρικών στη Γερμανία το 2024

Ειδικοί δηλώνουν ότι ο τερματισμός των οικονομικών κινήτρων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πλήξει τις γερμανικές εταιρείες που ήδη δυσκολεύονται να μειώσουν τις τιμές στα επίπεδα των μεγάλων ανταγωνιστών τους (Tesla και κινεζικές μάρκες).  Ο Ferdinand Dudenhöffer εκτίμησε ότι το 2024 θα γίνουν έως και 200.000 λιγότερες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Test Center
JEEP