Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τέλος οι αισθητήρες ραντάρ από τα Tesla

2.926 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2021)

Η Tesla κινείται προς το δρόμο της αυτόνομης οδήγησης και στην πορεία αυτή ανακοίνωσε πως τα μοντέλα της από δω και στο εξής θα σταματήσουν να εξοπλίζονται με ραντάρ.

Η Tesla είναι γνωστό πως προσπαθεί να είναι πρωτοπόρος σε τεχνολογίες αιχμής της αυτοκίνησης και όπως φαίνεται το ίδιο θέλει να κάνει και με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός από όταν ο ίδιος ο Elon Musk σε αναρτήσεις του στο Twitter, ανέφερε πως μία δοκιμαστική έκδοση του πλήρους συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο ονομάζει V9.0, είναι σχεδόν έτοιμη.
 
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που είχε αποκαλύψει τότε ο Musk ήταν πως το σύστημα θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον αισθητήρα ραντάρ και θα βασίζεται αποκλειστικά στις κάμερες. Να σημειώσουμε πως τα Tesla διαθέτουν έναν αισθητήρα ραντάρ που σαρώνει μπροστά, οκτώ κάμερες και δώδεκα αισθητήρες υπερήχων. Μάλιστα τότε ο Musk είχε τονίσει πως αφού το ραντάρ δεν θα χρησιμοποιηθεί πια, θα αφαιρεθεί από τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.
 
Σήμερα λοιπόν η Tesla στην πορεία της προς την αυτόνομη οδήγηση έκανε πράξη αυτό που είχε αναφέρει στο παρελθόν, γνωστοποιώντας μέσω της ιστοσελίδας της πως τα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν για την Βόρεια Αμερική εντός του Μαΐου, δεν θα είναι πλέον εξοπλισμένα με ραντάρ.
 
«Συνεχίζουμε τη μετάβαση στο Tesla Vision, το σύστημα Autopilot που βασίζεται στις κάμερες. Ξεκινώντας με τις παραδόσεις τον Μάιο του 2021, τα μοντέλα Model 3 και Model Y που κατασκευάστηκαν για την αγορά της Βόρειας Αμερικής δεν θα είναι πλέον εξοπλισμένα με ραντάρ. Αντ 'αυτού, θα είναι τα πρώτα οχήματα Tesla που βασίζονται στην κάμερα και την επεξεργασία νευρωνικών δικτύων που προσφέρουν το σύστημα Autopilot, αυτόνομη οδήγηση και ορισμένα ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας».
 
Μετά από αυτή την κίνηση πιστεύεται ότι η Tesla έφτασε ένα βήμα πιο κοντά στο να προσφέρει κάποια στιγμή σύστημα αυτόνομης οδήγησης 5ου επιπέδου στα μοντέλα της, ωστόσο αυτό μένει να φανεί στην πράξη.

FORD
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO