Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Μάλιστα, τα μοντέλα Opel του μέλλοντος δεν θα έχουν μόνο μοτέρ από το PSA Group αλλά θα μοιράζονται και την ίδια πλατφόρμα.

Τέλος τα μοτέρ της Opel;

4.944 Επισκέψεις στο άρθρο (29/9/2017)

Σχεδόν σίγουρο πρέπει να θεωρείται ότι οι κινητήρες του PSA Group (Peugeot, Citroen) θα αρχίσουν να αντικαθιστούν αυτούς της Opel σταδιακα. Δείτε τι μαθαίνουμε.

Πηγές από την Γαλλία αναφέρουν ότι μετά το πρώτο συμπέρασμα των Γάλλων ότι τα εργοστάσια του PSA Group είναι πολύ πιο παραγωγικά από αυτά της Opel, o όμιλος που είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο, αναφέρει ότι οι κινητήρες που παράγονται από στο Russelsheim δεν είναι το ίδιο αποδοτικοί με αυτούς της Citroen και της Peugeot. Έτσι, λέγεται πως τα μηχανικά σύνολα που υπάρχουν ίσως εγκαταλειφθούν εντελώς με τις συνέπειες να επηρεάζουν χιλιάδες εργαζόμενους.

Μάλιστα, τα μοντέλα Opel του μέλλοντος δεν θα έχουν μόνο μοτέρ από το PSA Group αλλά θα μοιράζονται και την ίδια πλατφόρμα. Αυτό τουλάχιστον είπε ο διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου, κ. Gilles Le Borgne «Σταδιακά θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τα δάπεδα και τα μοτέρ του PSA Group για την γκάμα μοντέλων της Opel αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο.»
 
Στην ερώτηση αν οι κινητήρες Opel σταματήσουν να προσφέρονται ο Le Borgne δήλωσε ότι τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αλλά φήμες κάνουν λόγο ότι ο όμιλος θέλει να τους αντικαταστήσει πλήρως με δικά του μηχανικά σύνολα, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνει δικαιώματα χρήσης στην General Motors που είχε στην κατοχή της προηγουμένως την Opel.

Aναμένεται να γίνει γνωστό σύντομα τι θα γίνει με τους 800 εργαζόμενους της Opel στις εγκαταστάσεις του Russelheim αλλά και με τα σχέδια που είχε η γερμανική εταιρία για ένα νέο SUV ανάμεσα στο Crossland και Grandland.

Autotriti.gr
Leasing