Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το ευρωπαϊκό κοινό «αγκάλιασε» με το «καλημέρα» το νέο ηλεκτρικό της Hyundai.

Τεράστια η ζήτηση για το Hyundai Ioniq 5

2.457 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό της Hyundai, Ioniq 5 έχει λίγες ημέρες που έκανε το ντεμπούτο του, ωστόσο με το «καλημέρα» τράβηξε πάνω του το ενδιαφέρον του κοινού καταγράφοντας πάνω από 235.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα ξεπούλησε η αρχική περιορισμένη έκδοση.


Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai, το Ioniq 5 έκανε το ντεμπούτο έχοντας στη φαρέτρα του μεταξύ άλλων, ευρύχωρο εσωτερικό, δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης και 306 ίππους. Η πρεμιέρα του μοντέλου έγινε στις 23 Φεβρουαρίου και όπως υποστηρίζει η κορεατική μάρκα το «γκελ» που έκανε στο κοινό ήταν πολύ μεγάλο, καθώς μέσα σε λίγες ημέρες η εταιρεία είχε καταγράψει 236.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Παράλληλα η Hyundai αναφέρει πως οι 3.000 μονάδες της περιορισμένης αρχικής έκδοσης Ioniq 5 Project 45 είχαν σχεδόν υπερκαλυφθεί τρεις φορές εντός 24 ωρών από το άνοιγμα των κρατήσεων!
 
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν την εντυπωσιακή απήχηση που είχε στο ευρωπαϊκό κοινό το χωρίς ρύπους μοντέλο της Hyundai, ενώ οι άνθρωποι της εταιρείας λένε πως η ψηφιακή πρεμιέρα του Ioniq 5, που καλύφθηκε ζωντανά μέσω streaming, είχε τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κάθε άλλο μοντέλο της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του Tucson.
 
Το νέο Ioniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, έχοντας μήκος 4.635 χιλιοστά και μήκος του μεταξονίου που φτάνει τα 3.000 χιλιοστά. Από εκεί και πέρα το μοντέλο έχει πλάτος 1.890 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά. Το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης θα είναι το πρώτο που θα παραχθεί και θα παραδοθεί σε πελάτες στην Ευρώπη, ενώ οι παραδόσεις αναμένονται από το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Toyota
PEUGEOT