Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Tesla: 1,85 εκ. ανακλήσεις γιατί δεν «βλέπουν» πότε έχουν ανοιχτό καπό

 Σχολιάστε 
1.772 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2024)
Tesla: 1,85 εκ. ανακλήσεις γιατί δεν «βλέπουν» πότε έχουν ανοιχτό καπό

- Η ανάκληση έγινε μετά από παράπονα κατόχων ότι το καπό τους ήταν ανοιχτό ενώ οδηγούσαν
- Μόνο το Cybertruck την έχει γλιτώσει, ανάμεσα στις ανακλήσεις και Model 3 με καπό που φτιάχνεται στην Κίνα
- Το πρόβλημα λύνεται με συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού (update)
- 9η ανάκληση μέσα στο 2024 & 4η από το 2022 που αφορά πάνω από 1 εκ. οχήματα

Η ανάκληση έγινε μετά από παράπονα κατόχων ότι το καπό τους ήταν ανοιχτό ενώ οδηγούσαν

Φαντάσου να οδηγείς στην Εθνική και ξαφνικά να ανοίγει μπροστά το καπό, λόγω της πίεσης του αέρα. Κανονικά υπάρχει ειδική ένδειξη που σε ενημερώνει (στα καινούργια αυτοκίνητα). Το πρόβλημα είναι να μην λειτουργεί ο κατάλληλος αισθητήρας, ή το αντίστοιχο λογισμικό αν μιλάμε για Tesla. Μετά από παράπονα ιδιοκτητών πως οδηγούσαν με ανοιχτό καπό και όποιους κινδύνους αυτό δημιουργεί, η Tesla προχώρησε σε 1,85 εκατομμύρια ανακλήσεις

Μόνο το Cybertruck την έχει γλιτώσει, ανάμεσα στις ανακλήσεις και Model 3 με καπό που φτιάχνεται στην Κίνα

Μόνο το νέο Cybertruck δεν περιλήφθηκε στις ανακλήσεις αυτές. Όπως ενημέρωσε η αμερικανική μάρκα, οι ανακλήσεις αφορούν Model 3 (MY 21-24) με καπό που φτιάχνεται στην Κίνα και όλα τα Model S (MY 21-24), Model X (MY 21-24) και Model X (MY 20-24). Στα παραπάνω αυτοκίνητα, λοιπόν, ο οδηγός δεν ενημερώνεται ότι το καπό του είναι ανοιχτό, μιας και το σύστημα ανίχνευσης δεν λειτουργεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή κάτι άλλο από το συγκεκριμένο ελάττωμα, ενώ όπως λέει η Tesla μόνο το 1% των οχημάτων μπορεί να αντιμετωπίζει στην πράξη τη συγκεκριμένη δυσλειτουργία.

Το πρόβλημα λύνεται με συγκεκριμένη αναβάθμιση λογισμικού (update)

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μέσω συγκεκριμένης αναβάθμισης λογισμικού. Αφού ο εκάστοτε ιδιοκτήτης επιβεβαιώσει ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα, μπορεί δωρεάν να κάνει update με την τελευταία version λογισμικού (2024.20.3). Οι χρήστες των Tesla γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, σε ένα περιστατικό ανάκλησης που είναι το 2ο μεγαλύτερο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και είχαν ανακληθεί 2,03 εκατομμύρια Tesla. Θυμίζουμε ότι είναι η 9η ανάκληση μέσα στο 2024 και η 4η από το 2022 που αφορά πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα.

TI YOKOHAMA AGORAZO
Fia