Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Tesla: Ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα λόγω ελαττώματος στο Autopilot!

Tesla: Ανακαλεί 2 εκατ. οχήματα λόγω ελαττώματος στο Autopilot!

2.239 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2023)

- Για πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
- Ανεπαρκές σε θέματα ασφάλειας το Autopilot.
- Δεύτερη ανάκληση για Autopilot μέσα στο 2023.
- Θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα η NHTSA.

Για πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η Tesla ανακαλεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια οχήματα για ελαττώματα στον τομέα της ασφάλειας αναφορικά με το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Autopilot. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από τα αποτελέσματα μίας πολυετούς έρευνας της NHTSA, δηλαδή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, που θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα, όπως και την αποτελεσματικότητα των επιδιορθώσεων της Tesla.

Ανεπαρκές σε θέματα ασφάλειας το Autopilot

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης, η Tesla προχώρησε στην ανάκληση των αυτοκινήτων, καθώς η NHTSA διαπίστωσε πως το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού Autopilot, χαρακτηρίζεται από δυσλειτουργίες, που μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα ή δυστυχήματα. Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας σημειώνει πως από τους ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι η τεχνολογία του Autopilot, που πρέπει να διασφαλίζει ότι οι οδηγοί εξακολουθούν να προσέχουν το δρόμο και την οδήγηση ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένη, είναι ανεπαρκής και μπορεί να οδηγήσει σε κατάχρηση του συστήματος.

Δεύτερη ανάκληση για Autopilot μέσα στο 2023

Η ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που πούλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες η Tesla από τη στιγμή ενεργοποίησης του Autopilot, στα τέλη του 2015. Μάλιστα, η ανάκληση αυτή είναι η δεύτερη τη φετινή χρονιά που αφορά το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της αμερικανικής μάρκας και όλα αυτά την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla αναφέρει πως η μάρκα του είναι στα πρόθυρα να προσφέρει πλήρη αυτόνομη οδήγηση, δοκιμάζοντας το λογισμικό Full Self-Driving.

Θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα η NHTSA

Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει περισσότερες από 50 ειδικές έρευνες ατυχημάτων / δυστυχημάτων που αφορούν αυτοκίνητα Tesla για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το Autopilot. Μάλιστα ο ρυθμός των ερευνών  ολοένα και αυξάνεται υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν. Σε κάθε περίπτωση η NHTSA ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
Citroen