Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Tesla με Autopilot έπεσε σε περιπολικό

2.394 Επισκέψεις στο άρθρο (1/9/2021)

Καραμπόλα προκάλεσε ένα Tesla Model 3, που φέρεται να είχε ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot, προσκρούοντας σε ένα σταθμευμένο περιπολικό που βοηθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στην άκρη του δρόμου!

Δεν είναι λίγες οι φορές η Tesla κομπάζει για τις τεχνολογίες της, όπως για παράδειγμα το σύστημα Autopilot που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει εκείνο το αυτοκίνητο. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα μία σειρά από συνεχόμενα ατυχήματα έχει φέρει μεγάλη ανησυχία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Τελευταίο ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη Ορλάντο των ΗΠΑ, όταν ένα Tesla Model 3 του 2019, η οδηγός του οποίου φέρεται να είχε ενεργοποιήσει το εν λόγω σύστημα, πήγε και προσέκρουσε σε ένα σταθμευμένο περιπολικό που εκείνη την ώρα βοηθούσε μία Mercedes-Benz GLK 350. Το περιπολικό με τη σειρά του έπεσε πάνω στην Mercedes και έτσι δημιουργήθηκε καραμπόλα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο μεγάλες υλικές ζημιές.
 
Η 26χρονη οδηγός από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε πως το σύστημα Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές αρχές να ξεκινήσουν την έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, κάτι που ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Παράλληλα το νέο ατύχημα «χτύπησε» και ένα ακόμα «καμπανάκι» στην Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ (NHTSA) που εδώ και αρκετό διάστημα προσπαθεί να εξακριβώσει τα αίτια που προκάλεσαν κάποιες παρόμοιες σε εξέλιξη συγκρούσεις αυτοκινήτων της Tesla με σταθμευμένα οχήματα στο παρελθόν.
 
Καμία από τις NHTSA και Tesla δεν προχώρησαν σε κάποιο σχόλιο και πλέον μένει να φανεί η κατάληξη που θα υπάρχει στο ζήτημα αυτό.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL