ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο CUPRA Formentor απέναντι στο προηγούμενο

(25/10/2024)
Το νέο CUPRA Formentor απέναντι στο προηγούμενο
2 Φωτογραφίες »

- Έχει μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών και καμπίνα με νέα «πράσινα» υλικά
- 1η φορά ήπια υβριδικό και ισχύ έως 333 άλογα στην έκδοση VZ
- To Plug-in υβριδικό έχει διπλάσια αυτονομία (έγινε 100 χλμ. από 50) και περισσότερα άλογα (272 άλογα από 245)
- Έγινε πιο επιθετικό χάρη στο «ρύγχος καρχαρία» και τα νέα τριγωνικά φώτα

Έγινε πιο επιθετικό χάρη στο «ρύγχος καρχαρία» και τα νέα τριγωνικά φώτα

Το CUPRA Formentor, το 1ο αυτόνομο μοντέλο της ισπανικής μάρκας και αυτό που έχει πετύχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, ανανεώθηκε το καλοκαίρι και πλέον είναι διαθέσιμο προς πώληση και στην χώρα μας με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχία του προηγούμενου. Πάμε να δούμε ποιες αλλαγές έκανε η CUPRA στο ανανεωμένο Formentor.

To CUPRA Formentor στην ανανεωμένη του έκδοση υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, της οποίας highlight είναι το μοτίβο «shark nose» (ρύγχος καρχαρία) που γνωρίσαμε στο Terramar και οι τριγωνικοί προβολείς LED Matrix. Το λογότυπο της μάρκας βρίσκεται πάνω στο καπό, ενώ λίγο πιο χαμηλά, βλέπουμε πως η μάσκα είναι ανοιχτή, ώστε, σύμφωνα με την CUPRA, το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο αθλητικό και να ψύχεται καλύτερα ο κινητήρας του. Πίσω, τα φώτα ενώνονται από μια συνεχή λωρίδα LED που περιλαμβάνει ένα φωτιζόμενο έμβλημα CUPRA και αποτελούνται από τρία τριγωνικά στοιχεία το καθένα. Διαθέσιμες είναι πλέον πιο ελαφριές ζάντες 18 και 19 ιντσών με νέα σχέδια και δύο νέα χρώματα Century Bronze Matt και Enceladus Grey Matt που φέρνουν ανεβάζουν τις διαθέσιμες επιλογές στις 8.

Έχει μεγαλύτερη οθόνη 12,9 ιντσών και καμπίνα με νέα «πράσινα» υλικά

Η κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιαστεί και έχει περισσότερα «πράσινα» υλικά που σύμφωνα με την μάρκα ενισχύουν την ποιότητα του εσωτερικού, ενώ χάλκινες πινελιές σε όλο το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των αεραγωγών, προσθέτουν στυλ. Μαλακά υλικά έχουν τοποθετηθεί στο πλάι της κεντρικής κονσόλας και τα μπάκετ καθίσματα είναι επενδυμένα πλέον με 73% ανακυκλωμένες μικροΐνες ή δέρμα φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, το ανανεωμένο Formentor εξοπλίζεται τώρα με αναβαθμισμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη αφής 12,9 ιντσών (ήταν 10 ή 12 ιντσών) για το infotainment που πλέον διαθέτει slider με φωτισμό και ηχοσύστημα 12 ηχείων από τη Sennheiser.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του CUPRA Formentor

1η φορά ήπια υβριδικό και ισχύ έως 333 άλογα στην έκδοση VZ

Στη βάση της βενζινοκίνητης γκάμας του CUPRA Formentor βρίσκεται και πάλι ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων με το μηχανικό κιβώτιο ως μόνη επιλογή. Το μοτέρ αυτό έρχεται πλέον και με ήπια υβριδική τεχνολογία με DSG κιβώτιο. Επόμενες επιλογές σε βενζίνη βρίσκουμε στα 2,0 λίτρα για τις εκδόσεις VZ με ισχύ είτε 265 είτε 333 άλογα (με τετρακίνητη 4Drive), ενώ προηγουμένως ο 2λιτρος TSI έβγαινε με 190, 245 και 310 άλογα. Στο diesel, υπάρχει ο γνωστός 2λιτρος TDI με 150 άλογα και DSG κιβώτιο ενώ η γκάμα ολοκληρώνεται με δύο Plug-in υβριδικές επιλογές με βάση τον 1,5 TSI (1,4 λτ. πριν), ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μεγαλύτερη μπαταρία 19,7 kWh (10,4 kWh πριν). Η πρώτη έχει ισχύ 204 άλογα και η δεύτερη 272 PS, με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει τα 100 χλμ. σύμφωνα με τις δοκιμές του WLTP (ήταν 55 χλμ. πριν).

Διαβάστε εδώ τις αναλυτικές τιμές και τον εξοπλισμό του νέου CUPRA Formentor

fiat
Audi