Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Citroen Skate κάνει για όλες τις μεταφορές

2.798 Επισκέψεις στο άρθρο (30/9/2021)

Το μέλλον στο παρών έφερε η Citroen παρουσιάζοντας το Citroen Skate, μία αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα που πάνω της μπορούν να προσαρμοστούν πλήθος διαφορετικών αμαξωμάτων!

Εντύπωση έχει προκαλέσει το Citroen Skate. Το νέο φουτουριστικό όχημα της Citroen, η οποία συνεργάστηκε με την ξενοδοχειακή αλυσίδα Accor και την τεχνολογική εταιρεία JCDecaux για την κατασκευή του, ελπίζοντας να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε εντός πόλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Βασίζει διαφορετικά αμαξώματα
Η νέα αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα της γαλλικής μάρκας επί της ουσίας μπορεί να βασίσει μια σειρά από διαφορετικού τύπου αμαξώματα (ή αν προτιμάται καλύτερα κουβούκλια) προκειμένου να μεταφέρει κατάλληλα ανθρώπους ή εμπορεύματα εντός πόλης! Για παράδειγμα αλλάζοντας απλά το κουβούκλιο μπορεί κάποιος με την ίδια πλατφόρμα τη μία φορά να μεταφέρει ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια να αποστείλει προμήθειες κάνοντας χρήση του κατάλληλου αμαξώματος.
 
Λειτουργεί και ως κινητό γυμναστήριο
Μάλιστα οι άνθρωποι της Citroen το πήγαν ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποίησαν το Skate ως βάση για διάφορες δραστηριότητες. Για παράδειγμα σε μία από αυτές το διαμόρφωσαν ως κινητό γυμναστήριο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιβάτες να ασκούνται καθώς μεταφέρονται στην πόλη. Η Citroen λέει ότι αυτή η ιδέα θα μπορούσε να κάνει τις μετακινήσεις πιο αποτελεσματικές για τους επιβάτες του Skate γυμναστηρίου, αφού οι άνθρωποι δε θα χάνουν άδικα το χρόνο τους κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους.
 
Έχει πλάτος όσο ένα smart EQ ForTwo
Το πλάτος που καταλαμβάνει το Citroen Skate έχει παρόμοιο αποτύπωμα με το smart EQ ForTwo, αλλά έχει ύψος μόλις 51 εκατοστά χωρίς βέβαια να υπολογίζεται το κουβούκλιο που θα προσαρμόζεται επάνω του. Το Skate έχει τελική ταχύτητα 25 χλμ./ώρα και διαθέτει ένα επαγωγικό σύστημα φόρτισης που σημαίνει ότι μπορεί να σταθμεύσει πάνω από ένα pad φόρτισης για να γεμίσει την μπαταρία, χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη βοήθεια.
 
Για τροχούς έχει λαστιχένιες μπάλες
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως το Skate κινείται σε ασυνήθιστους λαστιχένιους τροχούς σχεδιασμένους από την Goodyear, που όμως έχουν το σχήμα μπάλας! Κάθε τροχός διαθέτει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στο εσωτερικό, το οποίο επιτρέπει την πλήρη ελευθερία κινήσεων 360 μοιρών. Έτσι, το Skate μπορεί να προχωράει και να περιστρέφεται επιτόπου, κάτι που η Citroen λέει ότι θα του επιτρέψει να περάσει ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους της πόλης.
 
Δεδομένου ότι το μπροστινό και το πίσω μέρος του οχήματος είναι εντελώς, εκείνο που βλέπει προς τα εμπρός φέγγει λευκό χρώμα, ενώ αυτό στο πίσω μέρος κόκκινο, έτσι ώστε οι άλλοι χρήστες του δρόμου να γνωρίζουν προς τα που κινείται το όχημα.

Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα!
- Το Citroen Skate αλλάζει κουβούκλια και μεταφέρει ανθρώπους και εμπορεύματα.
- Για τροχούς έχει λαστιχένιες μπάλες
- Είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο
Μήπως το μέλλον ήρθε στο παρών;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
Citroen