Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το Genesis Neolun concept θα είναι το νέο πολυτελές SUV GV90

1.984 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Το Genesis Neolun concept θα είναι το νέο πολυτελές SUV GV90
5 Φωτογραφίες »

- Το όνομα Neolun είναι μισό ελληνικό και σημαίνει "νέο φεγγάρι"
- Με σχάρα οροφής, ηλεκτρικά σκαλοπάτια και αποχρώσεις αμαξώματος σε μπλε και μαύρο
- Περιστρεφόμενα καθίσματα, δάπεδο από ξύλο και αναδιπλούμενες οθόνες οροφής
- Θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Το όνομα Neolun είναι μισό ελληνικό και σημαίνει

Παράλληλα με το λανσάρισμα του GV60 Magma, η Genesis ανακοίνωσε και το Genesis Neolun concept. Το Neolun είναι το πρώτο μεγάλο ηλεκτρικό πολυτελές SUV της Genesis με πλήθος προηγμένων τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Το συγκεκριμένο concept πιθανότατα θα είναι το νέο GV90, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια και θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Volvo EX90, τη Mercedes EQS SUV και τη BMW iX. Το όνομα Neolun σημαίνει "νέο φεγγάρι" και προέρχεται από το συνδυασμό του ελληνικού "neo" και του λατινικού "luna", ενώ εμπνεύστηκε από τα εμβληματικά πορσελάνινα βάζα της Κορέας σε σχήμα φεγγαριού.

Με σχάρα οροφής, ηλεκτρικά σκαλοπάτια και αποχρώσεις αμαξώματος σε μπλε και μαύρο

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες, το Neolun αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από το GV80, που αποτελεί το τρέχων μεγαλύτερο SUV της μάρκας και θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική E-GMP της Hyundai-Kia. Το μπροστινό μέρος διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό φωτιστικών σωμάτων με αυτόν που είδαμε σε αρκετές πρόσφατες προτάσεις της Genesis με δύο λεπτές σαν γραμμές μπάρες φωτός να διατρέχουν όλο το μήκος των προφυλακτήρων, ενώ στη μάσκα σχηματίζουν ένα τριγωνικό σχήμα. Το αμάξωμα του νέου μοντέλου είναι βαμμένο με ένα μείγμα αποχρώσεων Midnight Black και Majestic Blue, ενώ είναι εξοπλισμένο και με σχάρα οροφής που σηκώνεται όταν χρειάζεται. Παράλληλα, στο concept μοντέλο δεν υπάρχουν χειρολαβές θυρών ούτε κολόνες B, κάτι που, σύμφωνα με τη Genesis, μεγιστοποιεί την άνεση των επιβατών κατά την είσοδο και κατά την έξοδο τους από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, τα ηλεκτρικά πλαϊνά σκαλοπάτια ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανοίγουν οι πόρτες και χαμηλώνουν για να διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τους επιβάτες να μπαίνουν και να βγαίνουν.

Περιστρεφόμενα καθίσματα, δάπεδο από ξύλο και αναδιπλούμενες οθόνες οροφής

Όσον αφορά το εσωτερικό, η καμπίνα είναι ευρύχωρη με δύο σειρές καθισμάτων και διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα θέρμανσης που θερμαίνει τις επενδύσεις της πόρτας, το πάτωμα και τις πλάτες των καθισμάτων, αντί να φυσά απευθείας από τα ανοίγματα εξαερισμού στο ταμπλό. Επιπλέον, έχει επένδυση από κασμίρ Royal Indigo και δέρμα απόχρωσης Purple Silk, σε συνδυασμό με ένα σκουρόχρωμο δάπεδο από πραγματικό ξύλο, ενώ τα καθίσματα της μπροστινής σειράς μπορούν να περιστραφούν για να βλέπουν τα πίσω καθίσματα. Τέλος, είναι εξοπλισμένο με μια τεράστια κεντρική οθόνη στο ταμπλό και δύο οθόνες που αναδιπλώνονται από την οροφή.

Θα φτάσει στη γραμμή παραγωγής μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Το Neolun πιθανότατα θα φτάσει μέχρι την γραμμή παραγωγής και αναμένεται να το δούμε στο δρόμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το κόστος του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα προσεγγίζει τις 100.000 λίρες (δηλαδή πάνω από 116.000 ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες).

Toyota
Skoda