Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Oι χρήστες με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να μεταβούν από την αυτόνομη λειτουργία σε χειροκίνητη.

Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα μοναδικό τιμόνι που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν το όχημα με νέους τρόπους.

Το Honda Augmented Driving

1.668 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2019)

Η Honda προετοιμάζεται για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης και λόγω της παρουσίας της στην έκθεση CES αποφάσισε να δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής αποκαλύπτοντας την πρώτη της καινοτομία που λέγεται Augmented Driving concept.


Όπως εξήγησε η μάρκα, πιστεύει πως οι πελάτες θα απολαύσουν την απελευθέρωσή τους από το καθήκον της οδήγησης, αλλά γνωρίζουν ότι μερικοί εξακολουθούν να θέλουν να έχουν τον έλεγχο του αυτοκίνητο τους. Έτσι με σκοπό να ικανοποιήσει και τις δύο κατηγορίες ανθρώπων η Honda έφεραν το πρωτότυπο Augmented Driving που συνδυάζει απρόσκοπτα την αυτόνομη οδήγηση με την ημιαυτόνομη λειτουργία.
 
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή, καθώς οι χρήστες με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να μεταβούν από την αυτόνομη λειτουργία σε χειροκίνητη. Ωστόσο, η Honda αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες από οκτώ διαφορετικές λειτουργίες μεταξύ πλήρους αυτόνομης και ημιαυτόνομης λειτουργίας, ενώ παρόντες είναι και πολλοί αισθητήρες που διαβάζουν συνεχώς την πρόθεση του χρήστη προκειμένου η μετάβαση από τη μία λειτουργία στην άλλη να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο.
 
Το πρωτότυπο διαθέτει επίσης ένα μοναδικό τιμόνι που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν το όχημα με νέους τρόπους. Ένας από αυτούς όπως εξήγησε η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν το αυτοκίνητο απλά χτυπώντας το τιμόνι δύο φορές. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να τραβήξουν το τιμόνι για να επιβραδύνουν και να το σπρώξουν για να επιταχύνουν.
 
Περισσότερα θα δούμε στις αρχές του νέου έτους όταν και θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση CES στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ.
 
Δείτε το βίντεο

 

Mercedes
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS